Arsenal, prihajam! Aubameyang se poslavlja od Dortmunda

Bundesliga 29. Jan 20188:37 > 8:38
Getty Images/Simon Hofmann

Saga okoli gabonskega napadalca Borussie iz Dortmunda Pierra-Emericka Aubameyanga se bliža koncu, saj angleški mediji poročajo, da se bo nogometaš v prestopu za 60 milijonov funtov preselil v vrste Arsenala.

Gabonski napadalec Pierre-Emerick Aubameyang se več kot očitno seli v vrste londonskega Arsenala, saj je novico potrdil tudi športni direktor Borussie iz Dortmunda Michael Zorc.

“Arsenal je do tega trenutka poslal nekaj ponudb, a smo jih vse zavrnili. Zdaj smo pripravljeni, da izpeljemo prestop, a pod jasnimi pogoji,” je dejal Zorc.

Topničarji so od začetka prestopnega roka kazali veliko zanimanje za Aubameyanga, a ponudbe, ki so jih poslali v smer Dortmunda, niso zadovoljile ekipe iz Dortmunda, saj je Arsenal sprva ponujal okoli 50 milijonov evrov, kar je bilo močno pod pogoji in željami vodilnih mož iz Dortmunda. Na koncu je zalegla ponudba v višini 68 milijonov evrov in Aubameyang je dobil dovoljenje za odhod.

Gabonski napadalec od 16. decembra pa vse do minulega konca tedna ni igral, potem ko je po dolgem času stopil na zelenico na tekmi proti Freiburgu. To pa je bila, kot kaže, njegova zadnja tekma v rumenem dresu. 

Aubameyang je v Dortmund prišel leta 2013, od takrat pa je za klub odigral kar 213 tekem, dosegel 141 zadetkov in 36 asistenc.