Stavka navijačev Dortmunda! Remi Borussie in Augsburga

Bundesliga 26. Feb 201822:06 > 22:08
Christof Koepsel, Getty Images Sport

Nevsakdanji prizor se je zgodil na včerajšnji tekmi Borussie iz Dortmunda, ki je igrala za njihove razmere na dokaj praznem stadionu, saj so določeni navijači stavkali zaradi neprimernega dneva in ure tekme državnega prvenstva. Tekma z Augsburgom se je sicer končala z remijem 1:1.

Stadion Borussie iz Dortmunda Signal Iduna Park ali Westfalenstadion sprejme sicer 81,360 gledalcev na včerajšnji tekmi 24. kroga se je na stadionu, ki sicer slovi po odličnem vzdušju in odličnih navijačih, ki skoraj vedno zapolnijo stadion, zbralo zgolj 54,300 gledalcev. Ta številka je seveda močno pod povprečjem.

Razlog pa se skriva v tem, da so najbolj zavzeti navijači že pred časom, da bodo včerajšnjo tekmo bojkotirali zato, ker bo le ta na sporedu v ponedeljek, ki je po njihovem mnenju neprimeren dan za tekme. “Naša odločitev ni uperjena proti klubu, ampak ne moremo in ne želimo sprejeti, da se ligaške tekme igrajo v ponedeljek. Organizacija tekme v terminih, ko večina ljudi nima časa za obisk tekme, kaže ravnodušnost proti socialni komponenti, ki ga ima za navijače nogomet. Ponedeljkove tekme vodijo ligo, ki se ponaša s polnimi stadioni, v prepad,” so v sporočilu za javnost zapisali navijači, ki svojo ekipo bodrijo na južnem delu stadiona, ta se imenuje tudi “rumeni zid”.

Rumena ekipa je na koncu uspela iztržiti zgolj točko proti Augsburgu. Domači so sicer po zadetku Marca Reusa povedli v 16. minuti. A je za izenačenje in končnih 1:1 poskrbel Kevin Danso z zadetkom v 73. minuti.