Bobič: Bayern nas ne spoštuje

Bundesliga 14. Apr 201811:48 > 11:49
Getty Images/Simon Hofmann

Bayern iz Münchna se je za prestop novega trenerja Nika Kovača dogovoril brez, da bi o tem obvestil njegove trenutne delodajalce iz Frankfurta, športnega direktorja Eintrachta Fredija Bobiča pa je to močno razburilo.

Fredi Bobič je v druženju z novinarji deloval povsem mirno, je pa močno pokritiziral način na katerega so pri aktualnemu državnemu prvaku prišli do novega trenerja. 46-letnik, rojen v Mariboru, je prepričan, da je Bayern deloval neprofesionalno in brez kančka spoštovanja. Športnega direktorja Eintractha je razburil tudi trenutek, ko so se Bavarci odločili razkriti novico o prestopu.

Moramo se obnašati profesionalno, a smo zelo presenečeni. Pred nami je ključen del sezone, v naslednji tednih nas čakajo najbolj pomembne tekme. V kratkem času nam je uspelo narediti ogromno pozitivnega, zato je trenutek za objavo takšne novice skrajno neprimeren. Način, ki so se ga poslužili pri Bayernu, je vprašljiv. Mislili so le nase, na nas niso niti pomislili,” je razlagal Bobič, za katerega odločitev Nika Kovača ni sporna.

Spoštujemo Nikovo odločitev. Verjamem, da je to povsem jasno. Novice v javnost niso prišle z naše strani. Vse skupaj vnaša nemir, je neprofesionalno in ne kaže kančka spoštovanja do nas. Česa takega v svojem času delovanja v Bundesligi, kjer sem navajen na visok nivo, nisem doživel,” je nadaljeval Bobič in dodal:

V nogometu je povsem normalno, da trenerji in igrali zamenjajo klubske barve, zato o tem nima smisla moralizirati. Nas moti le način tega prestopa, do katerega je prišlo v čudnih okoliščinah.

https://youtube.com/watch?v=cBWTnuCgTbo