Zvestoba do groba – za "kozličke" tudi v 2. ligi!

Bundesliga 23. Apr 201819:23 > 19:29
Matthias Hangst / Staff

Levi bočni igralec nemškega Kölna, Jonas Hector, je klubu izkazal veliko spoštovanje in predvsem zvestobo, saj je s "kozlički" podaljšal pogodbo in bo za klub nastopal tudi 2. Bundesligi, pa čeprav naj bi imel številne ponudbe drugih moštev.

27-letni Hector je s klubom iz zahodne Nemčije pogodbo podaljšal kar do leta 2023.

Köln me je od četrte, regionalne lige, popeljal vse do najvišjega ranga tekmovanja, pa tudi do nemške reprezentance. Klubu sem predan in hvaležen za to, kar je storil zame. V tem mestu se počutim res prijetno,” je povedal branilec, ki je od leta 2014 za nemško izbrano vrsto odigral 36 tekem.

Z lahkoto bi si našel nov klub, a se ne bi počutil dobro. V zadnjih dneh smo se veliko pogovarjali in imel sem dovolj časa, da razmislim. Zame ni dvoma – pripadam Kölnu in želim tudi prihodnjo sezono čas preživljati s tem moštvom in našimi navijači,” je dejal Hector.

1. FC Köln ima za obstanek le še teoretične možnosti. Do konca sezone so trije krogi, “kozlički” pa bi morali vse tekme do konca dobiti ter upati, da Freiburg vse izgubi, Hamburg pa ne osvoji več kot 5 točk.