Od Barcine rezerve do najboljšega strelca Bundeslige

Bundesliga 8. Okt 201816:23 > 16:26
Getty Images/Lars Baron

Novi prišlek v Bundesligi, napadalec Borussije iz Dortmunda Paco Alcacer, je prišel v nemški klub iz Barcelone in takoj postal najboljši strelec Bundeslige po sedmih krogih, zaradi česar je trener Lucien Favre več kot zadovoljen.

“Zelo, zelo dober prestop,” je pokomentiral Favre Alcacerjev prihod v Dortmund.

25-letni Španec je v 171 odigranih minutah v nemškem prvenstvu in Ligi prvakov dosegel 7 golov, navijači Borussije ga že slavijo in si želijo, da ostane v klubu.

Zelo dobro se počutim v Dortmundu. Lahko si predstvaljam, da bi še naprej igral tukaj po preteku enega leta. Goli so zelo pomembni, a še pomembnejše je veselje, ki se čuti v ekipi,” je povedal Alcacer.

Alcacer je v BVB-ju na posoji, klub plača Barceloni na sezono dva milijona evrov, za njegovo plačo pa še štiri milijone. V primeru, da se klub odloči Španca odkupiti, mora nemški klub katalonskemu velikanu plačati 23 milijonov evrov in še dodatnih 5 milijonov bonusa. V tem primeru bi Alcacer dobil 4-letni dogovor.

Paco Alcacer je trenutno najboljši strelec Bundeslige s šestimi goli v samo 81 minutah. Odlična igra v dresu Borussije mu je prinesla klic v špansko reprezentanco po dveletnem premoru. Preden je prišel v Dortmund, je leta 2016 za 30 milijonov evrov prestopil iz Valencije v Barcelono, za katero je na 50-ih tekmah dosegel 15 golov.

Borussija je s 17 točkami na prvem mestu lestvice Bundeslige in ima pred drugouvrščenim Leipzigom 3 točke prednosti.