Bayern medijem napovedal tožbo, Kovač ima podporo

Bundesliga 19. Okt 201813:52 > 14:06
Getty images/ Alexander Hassenstein

Pri münchenskem Bayernu so danes sklicali izredno novinarsko konferenco, na kateri so pričakovano napadli nemške medije, ki v zadnjih tednih ves čas napadajo trenerja bavarskega velina Nika Kovača in tudi nekatere izkušene igralce.

Bayern je v zadnjem času padel v hudo rezultatsko krizo in v Bundesligi nanizal remi in dva poraza, nemški mediji pa so vse skupaj izkoristili za kritiziranje igralcev in novega trenerja Nika Kovača, ki je klub prevzel pred to sezono.

Ko je Bayern pod napadom, vselej udari tudi predsednik kluba Uli Hoeness, kar se je zgodilo tudi danes. Ob Hoenessu sta pred predstavnike medijev stopila še Karl-Heinz Rummenigge in Hasan Salihamidžić.

Najprej je sicer pred sedmo silo stopil trener Niko Kovač, ki je svojo zgodbo na klopi Bayerna začel odlično, po štirih tekmah brez zmage, pa so mediji po njem udarili z vso močjo.

Jasno je, da izidi niso pravi. Mislim, da se ni veliko spremenilo v primerjavi z začetkom sezone. Pristop je bil pravi, a nikakor nismo zadeli. Tekmeci so iz vsake priložnosti dosegli zadetek. Na naslednjih tekmah potrebujemo nekaj sreče, da najdemo pot iz krize,” je poudaril 46-letni Kovač, ki upa, da bo Bayern že na gostovanju v Wolfsburgu prikazal boljšo igro.

Mediji so ob sklicu konference pričakovali Kovačevo slovo, a so nekdanjemu hrvaškemu reprezentantu prav vsi vodilni možje v klubu stopili v bran. Z napadom na predstavnike medijev je začel Rummenigge: “Po tekmi proti Nizozemski smo se odločili zaščititi naše igralce, ki so preveč kritizirani. Manuel Neuer si zasluži več spoštovanja. Nisem mogel verjeti, kaj vse sem prebral o njem. Štirikrat je bil izbran za najboljšega vratarja sveta. Igral sem z izjemnim Seppom Maierjem, Oliver Kahn je bil ikona našega kluba, Neuer pa ima še več dimenzij. Seveda ni branil dobro proti Augsburgu in proti Nizozemski, a vseeno si ni zaslužil prebirati takšne stvari o sebi. Pozabili ste, da eno leto ni branil.

Berem, da sta Hummels in Boateng prestara. Ste resni? Morda bi morali kdaj pogledati čez mejo in si ogledati, kako v drugih državah ščitijo starejše igralce. O Ronaldu, ki je pri 33 letih odšel v Juventus, pišejo samo lepe stvari, pri nas pa podijo Riberyja in Robbna, ki sta tukaj že deset let in sta osvojila vse lovorike,” dodaja Rummenigge.

Pred tremi tedni ste mislili, da bomo sezono končali neporaženi, zdaj pa pišete o krizi. Tožili bomo vse tiste, ki o nas pišejo laži. Dogajajo se sramotne stvari. Izmišljajo si poškodbe naših igralcev in izmišljajo si prestopne zgodbe, v katerih ni čisto nič resnice,” je ob koncu še povedal Rummenigge.

Klubsko vodsto je v tem tednu sicer od časnika Bild že zahtevalo popravke člankov, Rummenige pa je tudi napovedal tožbe v primeru nadaljnjih laži.