Nizozemca motor "novega Bayerna"

Bundesliga 7. Dec 201811:48 > 11:52
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Munchenski Bayern se ob zatonu dolgoletnih ključnih členov ekipe počasi pripravlja na renovacijo igralskega kadra. Ključni vlogi bi utegnila dobiti Frenkie de Jong in Matthijs de Ligt.

Člana Ajaxa sta v zadnjih mesecih eksplodirala do te mere, da si je nemogoče zamisliti, da bi tudi naslednjo sezono ostala na Amsterdam Areni. Čeprav je govora o dveh mladih nogometaših, Ajax finančno ni dovolj močan, da bi ju lahko zadržal na Nizozemskem.

21-letni Frenkie De Jong, ki ni produkt slovite Ajaxove šole, se najbolje znajde na mestu zadnjega vezista, še dve leti mlajši Matthijs de Ligt pa navdušuje s svojo mirnost na položaju osrednjega branilca.

Manchester City, Barcelona, PSG in ostali evropski velikani podrobno spremljajo igre mladega dvojca. Vse več medijev sicer namiguje, da bosta De Jong in De Ligt Amsterdam zapustila v paketu. Scenarij, ki naj bi mu bili močno naklonjeni predvsem v Munchnu, kjer so začeli z renovacijo svoje nekoliko ostarele ekipe.

Franck Ribery in Arjen Robben sta pred slovesom od Allianz Arene, Francozu in Nizozemcu bi utegnili slediti tudi Javi Martinez, Mats Hummels, Jerome Boateng in še kdo. Bayern bo večino denarja od prodaje zgoraj naštetih nogometašev porabil za nakup De Jonga in De Ligta. Bavarci so menda pripravljeni odšteti kar 150 milijonov evrov za Ajaxova dragulja.

Trener Ajaxa Eric ten Hag je nedavno deloval v Munchnu kot trener druge ekipe, kar bodo pri Bayernu seveda poskušali izkoristiti. “Bayernu lahko povem, da ni nikakršne odkupne klavzule. Ceno postavlja Ajax, kar bo klubu dalo stabilnost v naslednjih letih. Najbogatejših šest evropskih klubov želi Frenkieja in Matthijsa. Jaz bi želel, da ostaneta, toda nisem tisti, ki sanja,” se Ten Hag dobro zaveda situacija okoli svojih najbolj izpostavljenih nogometašev.

Bayern ob branilcu in zadnjemu vezistu išče tudi okrepitev na desnem boku. Nemški mediji pišejo, da je že vse dogovorjeno s Stuttgartom za prihod 22-letne francoske senzacije iz svetovnega prvenstva Benjaminom Pavardom. Cena: 30 milijonov evrov.