Eintracht za "samo" sedem milijonov odkupil Joviča!

Bundesliga 17. Apr 201916:23 > 16:28
Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

Eintracht je danes aktiviral odkupno klavzulo za svojega golgeterja Luko Joviča. Srbskega napadalca so za smešno nizko ceno odkupili za vsega in samo sedem milijonov evrov od Benfice. Pogodbo je podpisal do 30. junija 2023, že sedaj pa je zanimiv mnogim evropskim velikanom.

7 milijonov evrov je nemški Eintracht iz Frankfurta danes plačal Benfici za napadalca Luko Joviča, ki v letošnji sezoni blesti.

Srbski napadalec je leta 2017 kot 19-letnik takrat prišel v Nemčijo iz Benfice kot posojen nogometaš. V svoji prvi sezoni je na 22. tekmah zabil osem zadetkov, no letos pa je povsem eksplodiral in na 27. tekmah dosegel 17 zadetkov in dodal še šest podaj.

Eintracht je za posojo Benfici plačal 200 tisoč evrov na sezono, dokončno pa ga je odkupil za vsega 7 milijonov evrov, kar je vsaj sedemkrat ali osemkrat manj, kot znaša njegova trenutna tržna vrednost.

Benfica v katero je Jovič prišel iz Crvene zvezde, se bo lahko še kako tolkla po glavi za napako, ki so jo storili z napadalcem, saj se zanj še celotno sezono zanimajo vsi velikani evropskega nogometa.

Cena zanj pa bi lahko čez kakšno leto presegla tudi 100 milijonov evrov.