Coutinho uradno pri Bayernu, Barca razkrila podrobnosti

Bundesliga 19. Avg 201910:32 > 10:33
Michael Regan, Getty Images

Nogometaš Barcelone Philippe Coutinho bo sezono 2019/2020 kot posojeni igralec preživel pri Bayernu. Brazilec bo v novem klubu nosil dres s številko 10.

Bayern bo za ‘sposojo’ Philippeja Coutinha katalonskim velikanom plačal 8,5 milijona evrov, na seznam stroškov pa bo dodal še plačo brazilskega nogometaša.

V dogovoru med kluboma je tudi možnost, da Bayern Coutinha na koncu sezone odkupi za 120 milijonov evrov,

“Tekom pogajanj z Barcelono nam je dal Philippe jasno vedeti, da ćeli priti v Bayern, ker potrebuje spremembo v karieri. On je igralec svetovnega razreda z resnimi nogometnimi veščinami in želimo ga uporabiti v različnih scenarijih,” je dejal Hasan Salihamidžić po podpisu pogodbe.

Zadovoljstvo je izrazil tudi Brazilec: “To je ogromen izziv. Nova država, nova liga in eden največjih klubov v Evropi. Pripravljen sem na vse, kar me čaka in veselim se svojih novin obvez.”

Coutinho si ob prihodu v Barcelno ni uspel izboriti stalnega mesta v prvi postavi, pa čeprav je bil v katalonsko prestolnico iz Liverpoola pripeljan kot ena večjih okrepitev vseh časov, zanj pa so morali odšteti kar 160 milijonov evrov. Za Barco je odigral 75 tekem, dosegel pa 21 zadetkov in 11 asistenc, Dvakrat je osvojil La ligo in enkrat kraljevi pokal ter Superpokal Španije.