Pavard in Lewa za zmago in prvo mesto Bayerna

Bundesliga 26. Okt 201917:28 > 17:32
Sebastian Widmann/Getty Images

Munchenski Bayern je v 9. krogu Bundeslige strl odpor Uniona iz Berlina (2:1), do zmage so prišli tudi Freiburg, Hoffenheim in Paderborn, medtem ko se je obračun med Schalkejem in Borussio (D) končal brez zmagovalca. Bavarci so z zmago skočili na prvo mesto prvenstvene razpredelnice.

Bayern je na Allianz Areni premagal Union iz Berlina z 2:1. Benjamin Pavard je v 13. minuti zadel za vodstvo Bavarcev, medtem ko je nezaustavljivi Robert Lewnadowski v 53. minuti podvojil prednost.

Končnih 2:1 je v 86. minuti iz najstrožje kazni postavil Sebastian Polter. Bayern je z zmago skočil na prvo mesto z 18 točkami, Union je 15. s sedmimi točkami.

Drugouvrščeni Freiburg je pred svojimi navijači z 2:1 odpravil Leipzig (Kevina Kampla ni bilo v postavi). Hoffenheim je bil na zanimivem dvoboju tudi z zadetkom hrvaškega reprezentanta Andreja Kramarića s 3:2 boljši od Herthe. 

Novih treh točk se je veselil tudi Paderborn, ki je Dusseldorf premagal z 2:0, Schalke in dortmudnska Borussia pa sta se razšla brez zmagovalca.