CAS odločil: Calhanoglu suspendiran za štiri mesece

Bundesliga 2. Feb 201718:53 > 19:08
Maja Hitij/Bongarts/Getty Images

Ofenzivni vezist Bayerja iz Leverkusna Hakan Calhanoglu za svojo ekipo ne bo mogel nastopati do konca sezone, je odločilo Mednarodno arbitražno sodišče v Lozani (CAS).

Soigralec Kevina Kampla v Leverkusnu, turški vezist Hakan Calhanoglu, je že končal sezono, so potrdili iz vrst farmacevtov, kjer so se neuspešno pritožili na odločitev Mednarodne nogometne zveze (Fifa).

Tudi pritožba na Mednarodnem arbitražnem razsodišču za šport v Lozani (Cas) ni rešila Hakana Calhanogluja in Bayerja Leverkusna. Nemški prvoligaš se bo moral do konca sezone znajti brez svojega vezista, ki ne bo smel igrati na tekmah pod okriljem Mednarodne nogometne zveze (Fifa).

Fifa je Calhanogluja že pred časom kaznovala zaradi spora izpred šestih let, ko je kot član Karlsruherja dogovoril za prestop v Trabzonspor, nato pa podaljšal pogodbo z nekdanjim nemškim prvoligašem in na koncu prestopil k Hamburgu.

“Seveda nam je žal, ta odločitev je za nas nerazumljiva,” je bil po prejemu novice razočaran športni direktor Bayerja Rudi Völler. “Za Hakana je to velik udarec, kot je to velik udarec tudi za nas. Čeprav Bayer Leverkusen nima nič z dogodki iz leta 2011, smo ostro kaznovani. Zdaj nam v ključnem trenutku sezone manjka zelo pomemben igralec,” dodaja legenda nemškega nogometa.