"V BVB so bili direktni, zato sem jih izbral pred MU"

Bundesliga 7. Jan 202010:36 > 10:41
TF-Images/Bongarts/Getty Images

Novi napadalec Borussie iz Dortmunda Erling Haaland je razkril razlog, zakaj je postal novi igralec nemške ekipe, čeprav so se zanj potegovali tudi pri Manchester Unitedu.

Norveški napadač Erling Haaland je z nemškim nogometnim velikanom podpisal štiriletno pogodbo, poleg Manchester Uniteda pa sta bila tudi Juventus in RB Leipzig tistra, ki sta se potegovala za njegove usluge. 

Povezano

Fantastični 19-letnik je v prvem delu sezone v dresu Salzburga dosegel 28 zadetkov na vsega 22 tekmah.

Bili so direktni, prišli so do mene in dejali, da jim je všeč moj slog igre in da me želijo v svoji ekipi. Všeč mi je bilo, kako so se pogovarjali z menoj, to je tisto, kar je tehtnico nagnilo na njihovo stran. Od samega začetka sem imel občutek, da z Dortmundom lepo pašemo skupaj,” je dejal Haaland, sin nekdanjega igralca Nottingham Forresta, Leedsa in Manchester Cityja, kot tudi norveškega reprezentanta Alfa-Ingeja Haalanda.

“Zdaj imam čas, da spoznam ljudi v tem klubu, da dobro treniram, šele takrat pa bomo videli, ali sem dovolj dobro pripravljen za igro. Moram iti korak za korakom. Seveda želim karseda hitro zaigrati in pomagati ekipi, pa tudi da postavim svoje lastne cilje,” je dodal mladi napadalec. 

Borussia bo naslednjo tekmo odigrala po zimskem premoru 18. januarja.