Finančna injekcija: Bayern do 500 sponzorskih milijonov

Bundesliga 14. Jan 202011:57 > 12:01
Getty Images/Alexandra Beier

Bayern München, ki je po skupinskem delu Lige prvakov zaslužil največ izmed vseh ekip, je še povišal svoj proračun, potem ko so bavarski nogometni velikani podaljšali sponzorsko pogodbo z Audijem.

Bavarski nogometni velikani so v skupini B prvi del Lige prvakov končali na prvem mestu s šestimi tekmami in šestimi zmagami proti Tottenhamu, Olympiacosu in Crveni zvezdi.

Samo na osnovi rezultatov in zmag so v svojo blagajno pospravili dobrih 16 milijonov evrov, že samo nastopanje v tej sezoni pa jim je prineslo 15 milijonov evrov. K tem izkupičku lahko prištejemo še zgodovinski koeficient, ki znaša 33.240.000 evrov, za nameček pa na kup vržemo še preboj v osmino finala, ki ekipi zagotovi še devet milijonov in pol. Vse skupaj znaša skoraj 75 milijonov evrov, pa je za Bayernom komaj skupinski del.

Klub iz Münchena pa se je zdaj dogovoril tudi za 10-letno sodelovanje z nemškim proizvajalcem avtomobilov Audijem, skupna vrednost pogodbe je ocenjena na pol milijarde evrov, kar pomeni, da bo Bayern na leto prejel okoi 50 milijonov evrov sponzorskih sredstev od Audija. 

“Presrečen sem, da smo podaljašali sodelovanje z Audijem. Za naš klub je ta dogovor strateško zelo pomemben in zagotovo predstavlja pravi korak v prihodnost. Bayern in Audi imata odlično sodelovanje že 15 let, zdaj smo utrdili naš odnos še za nadaljnih 10 let,” je dejal generalni direktor kluba Karl-Heinz Rummenigge