Nagelsmann in Pep: Samo njega lahko vprašam za nasvet

Bundesliga 28. Feb 202020:37 > 20:38
Laurence Griffiths /Allsport/Getty Images

Trener Leipziga Julian Nagelsmann je razkril, da je v stalni komunikaciji s trenerjem Manchester Citya Pepom Guardiolo, ki mu daje taktične nasvete.

Getty Images/Maja Hitij

Julian Nagelsmann velja za enega najboljših mladih trenerjev v Evropi. Leipizg je z njim postal kandidat za prvaka Bundeslige in ima priložnost, da se uvrsti v četrtfinale Lige prvakov.

Mladi 32-letni Nemec ne skriva občudovanja nad Pepom Guardiolo in ima že nekaj let z njim tesen odnos. Občasno ga prosi za nasvet, ko gre za taktične odločitve. 

“Pep je edini, ki ga lahko vprašam za nasvet in kako on vidi stvari”, je dejal Nagelsmann v intervjuju za Sport Bild in dodal, da Guardioli pogosto pošilja posnetke tekem svoje ekipe in ga povpraša za mnenje. 

“On potem iskreno odgovori in potem se pogovarjava. Dandanes takšne stvari redko najdemo in zato je to še toliko bolj dragoceno. Še posebej, ko gre za Pepa, ki nekatere stvari počne na drugačen, neklasičen način.”

Drugi trener, ki je imel velik vpliv na Juliana je zdajšnji trener Paris Saint-Germaina Thomas Tuchel. Kot 21-letni mladenič je bil Nagelsmann njegov pomočnik pri drugi ekipi Augsburga

“Neposredno na treningu Augsburga in sodelovanja s Thomasom Tuchelom sem dobil vpogled kako on vodi treninge in kako igralca pripeljati do meje vzdržljivosti. Moji treningi so zdaj osnovani na tem, kar sem se naučil od njega”, je zaključil Nagelsmann.