Löw: Naša dolžnost je, da pazimo nase

Bundesliga 17. Mar 202023:12 > 23:13
Getty Image/ Dean Mouhtaropoulos

Selektor nemške nogometne reprezentace Joachim Löw je pozdravil odločitev UEFA, da se Evropsko prvenstvo prestavi na naslednje leto, potem ko je svet ogrozila kriza zaradi pandemije novega koronavirusa.

UEFA je zaradi pandemije virusa Covid-19 za eno leto prestavila EP v nogometu, ki se bo odvil leta 2021 med 11. junijem in 11. julijem, prvič v zgodovini pa bo prvenstvo odigrano v 12 mestih.

Povezano

“Vsi moramo paziti na svoje zdravje in življenja ljudi, tako je tudi v nogometu. Zato je zares pomembno, da se prvenstvo prestavi, brez razmisleka,” je dejal Joachim Löw, selektor nemške reprezentance. 

“Moji igralci so komaj čakali nastop na EP poleti, ker so se borili za mesto v eliti. Vsak igralec živi za velike tekme in velike turnirje, ki osrečujejo države ali celotne kontinente, ko govorimo o Mundialu pa cel svet,” je še dodal.

UEFA je logično odločitev sprejela skupaj z zvezo FIFA, ki bi naslednje leto morala organizirati premiero novega formata v svetovnem klubskem prvenstvu, kjer naj bi nastopalo kar 24 moštev, kar osem iz Evrope. Novonastala situacija temu turnirju ne gre na roke, kar pomeni, da bodo primorani prvenstvo prestaviti.