Götze želi iz Nemčije, a Bayer se ponuja

Bundesliga 25. Mar 202021:29 > 21:31
Frederic Scheidemann/Getty Images

Odhod Maria Götzeja iz moštva Borussia Dortmund po koncu sezone je neizbežen. Do podaljšanja pogodbe ne bo prišlo, saj nemški nogometaš ni pristal na znižanje plače, ki trenutno znaša okoli 10 milijonov evrov na leto.

Portal Sport1 poroča, da je Bayer iz Leverkusna zainteresiran za usluge 27-letnega Maria Götzeja. Športni direktor Bayerja Simon Rolfes intenzivno razmišlja o nakupu svetovnega prvakova iz leta 2014, predvsem zato, ker bosta Kai Havertz in Kevin Volland poleti zapustila klub iz Leverkusna.

Povezano

Trenutno peta ekipa Bundeslige bo s prodajo Havertza mastno zaslužila, s tem denarjem pa bi Bayer lahko uresničil pričakovanja Götzeja, predvsem zato, ker bo nemški reprezentant poleti zapustil Borussio kot prosti igralec. O tem pri Bayerju zaenkrat govorijo le interno, saj na naslov Götzeja ponudba še ni prispela.

Sport1 dodaja, da bi Götze rad zaigral v tujini, saj je celotno nogometno kariero preživel v domovini. 

Götze je že privabil nekaj zanimanja klubov iz Premier lige in Serie A, najbolj so se zanj ogreli pri Interju, a je kriza zaradi koronavirusa zaustavila vse nogometne operacije.