Schuster: Lewandowski in Müller sta Ancelottijevi žrtvi

Bundesliga 14. Feb 201715:36 > 15:40
Adam Pretty/Bongarts/Getty Images

Nekdanji trener Bešiktaša, Malage in Real Madrida Bernd Schuster smatra, da sta Robert Lewandowski in Thomas Müller žrtvi sistema, ki ga je v Bayernu postavil Carlo Ancelotti.

Lewandowski je v pretekli sezoni pod taktirko Pepa Guardiole za münchensko moštvo dosegel 48 zadetkov, medtem ko se je letos med strelce vpisal le 28-krat. “Lewandowski je Ancelottijeva žrtev. Pod vodstvom Guardiole so se zanj priložnosti ustvarjale kar same po sebi, medtem ko se mora sedaj zgoditi čudež, da doseže zadetek,” meni 57-letni trener.

Schuster meni, da enako velja za Müllerja, pa čeprav sta omenjena napadalca po stilu igre izjemno različna. “Müller v napadu potrebuje prostor, da bi razvil svojo igro. Pod Ancelottijevim vodstvom tega načina igre ni,” meni nemški strokovnjak.

Poleg tega pa je Nemec izpostavil še en problem v ekipi Bavarcev. “Igralci imajo občutek, da imajo v primerjavi z drugimi moštvi več moči, saj je to miselnost Guardiola gojil kar nekaj let. Verjamejo, da lahko nadigrajo vse nasprotnike, a to pod Ancelottijem ne deluje,” je bil za konec kritičen Schuster.