"Hiter, eleganten, dosega gole… Spominja na Zidana."

Lars Baron/Getty Images

Nogomet Bayer Leverkusna Kai Havertz po mnenju pomočnika trenerja pri farmacevtih Marcel Daum močno spominja na legendarnega Zinedina Zidana.

20-letnik je že v prejšnji sezoni opozoril nase, v tej sezoni pa vse skupaj še nadgradil. Na 38 tekmah v vseh tekmovanjih je dosegel 15 zadetkov ter dodal še zavidljivih osem asistenc. Logično se zanj zanimajo vsi največji evropski klubi.

Pri Bayerju se zagotovo zavedajo, da bodo Havertza težko zadržali v svojih vrstah, lahko pa se nadejajo ekstremno visoke odškodnine. Navkljub koronakrizi ga farmacevti ne bodo prodali za manj kot 100 milijonov evrov.

Vsi sprašujejo po Havertzu. Če ste videli, kako igra, potem vam je vse jasno. Menim, da je eleganten kot Zinedine Zidane. Njegovo gibanje je sijajno. Je eleganten, miren in sijajen organizator igre. Velikokrat pozabimo, da je tudi zelo hiter. To je samo nek bonus k vsemu znanju. Vse ima – hitrost, skok, dosega zadetke…. Ne morem reči, da bo najboljši nemški nogometaš vseh časov, a njegov talent nima meja. Je isti kot Zidane,” je povedal Marcel Daum, sin nekdanjega legendarnega trenerja Bayerja Christopha Dauma.

Havertz je sicer produkt Leverkusna, s katerim ima podpisano pogodbo do leta 2022.