Američan zaključil s popotovanjem po franšizi rdečih bikov

Bundesliga 5. Dec 202110:35 > 10:391 komentar
Foto: Uwe Anspach/picture-alliance/dpa/AP via Guliverimages

Nemški nogometni klub RB Leipzig uradno išče novega trenerja. S trenerskega stolčka se je namreč moral posloviti Američan Jesse Marsch, ki je pred tem vodil tudi New York Red Bull in Red Bull Salzburg.

Jesse Marsch je mesto glavnega trenerja Leipziga zasedel pred letošnjo sezono, ko je Julian Nagelsman rdeče bike zamenjal za münchenski Bayern. Po dveh naslovih avstrijskega prvaka s Salzburgom je bil Američan v nemškem projektu Red Bulla precej manj uspešen, rdeči biki so po petkovem porazu proti Union Berlinu šele na 11. mestu Bundeslige. Leipzig se je že poslovil tudi od napredovanja v Ligi prvakov.

V nemških medijih so se takoj začele pojavljati govorice o tem, kdo bo naslednik Marscha v Leipzigu. Avtomatično je na seznamu kandidatov tudi trener Benjamina Šeška pri Salzburgu Nemec Mathias Jaissle. Slednji je Šeška letos priključil prvi ekipi daleč najmočnejše ekipe v avstrijskem prvenstvu, Salzburg pa se bo v tem tednu boril tudi za napredovanje v elitni Ligi prvakov, o usodi Šeška in soigralcev bo odločala tekma s Sevillo.

Komentari

Vaš komentar