Nemški zvezdnik po prebolelem covidu obrnil ploščo

Bundesliga 13. Dec 20219:19 > 9:19 6 komentarjev
Joshua Kimmich, foto: Guliver image.

Vezist Bayerna in nemške reprezentance Joshua Kimmich je po prebolelem koronavirusu v ekskluzivnem intervjuju za ZDF izrazil obžalovanje, da je bil sprva proti cepljenju.

Odlični vezist, ki se sicer dobro znajde tudi na položaju desnega bočnega branilca, je nemško javnost letos oktobra razburil, ko je dejal, da ima pomisleke glede cepiva in se ne bo cepil.

Novembra je moral zaradi stika z virusom covid-19 kar dvakrat v samoizolacijo, pozneje pa tudi zbolel za koronavirusno boleznijo. Iz samoizolacije je prišel v sredo, a naj bi zaradi vnetja pljuč ostal na stranskem tiru vsaj do konca leta, je poročala nemška tiskovna agencija.

O svoji izkušnji je 26-letni Nemec spregovoril v intervjuju za ZDF ter se v njem posul s pepelom. “Morda sem moral to izkusiti na svoji koži. Seveda si zdaj, ko se ozrem nazaj, želim, da bi odločitev glede cepljenje sprejel prej, a to takrat ni bilo mogoče,” je iskreno priznal Kimmich, ki se je pred meseci spopadal s strahovi in skrbmi, zaradi katerih je okleval pri odločitvi za cepljenje.

Cepil se bo takoj, ko bo potrebno

V njegovih očeh je bilo okoli dolgoročnih posledic cepiva preveč nejasnosti. Konec novembra, ko je zbolel, se je odločil za cepljenje. Sprva sicer ni imel težjih simptomov, a je ostal brez vonja in okusa.

Dodatni pregledi so v njegovih pljučih razkrili vodo, zato se še ne more vrniti na treninge. “Lahko bi se razširilo na srce, kar bi povzročilo dolgoročnejše posledice,” se nevarnosti zaveda Kimmich.

Seveda bo imel še nekaj časa status prebolevnika, ko mu bodo zdravniki svetovali, da je čas za cepljenje, bo to tudi storil, je še potrdil nemški reprezentant.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje