Carigrad bi lahko v sredo ostal brez finala lige prvakov

Liga prvakov 10. Maj 20219:40 > 13:57
Wembley
Bryn Lennon/Getty Images

Predstavniki evropske nogometne zveze (Uefa) bodo imeli danes sestanek z vlado Velike Britanije, na katerem bo pogovor tekel o morebitni prestavitvi finala lige prvakov iz Carigrada v London.

Zaključna tekma letošnje sezone lige prvakov med Manchester Cityjem in Chelseajem bo na sporedu 29. maja, še vedno pa za gostitelja velja turška prestolnica Carigrad. A to bi se lahko tudi spremenilo, saj mediji zadnje dni vse pogosteje namigujejo, da Uefa zaradi slabe epidemiološke slike v Turčiji razmišlja o novem prizorišču. Kot trdi Sky Sports, bodo na omenjeno temo že danes sestankovali predstavniki Uefe in britanske vlade, ki je že izrazila pripravljenost gostiti eno najpomembnejših tekem na nogometnem koledarju.

Britanska vlada je sicer ravno pretekli teden zaradi vse več okužb s koronavirusom Turčijo znova uvrstila na rdeči seznam, kar pomeni, da bi morali vsi navijači po vrnitvi iz Carigrada v desetdnevno karanteno.

Otoški mediji sicer še dodajajo, da bo Uefa svojo odločitev bržkone sporočila v torek ali sredo in v primeru zamenjave lokacije tekmo najverjetneje preselila na Wembley, ki je finale nazadnje gostil leta 2013.

Komentari

Vaš komentar