City pripravil 250 milijonov za dve zvezdi Premier lige

Nogomet 29. Maj 202114:49 0 komentarjev
Harry Kane se je včeraj poslovil od navijačev. Hodil je sam. Mnogi menijo, da je bilo to že dokončno slovo. Foto: Guliverimages

Aktualni zmagovalec angleške Premier lige Manchester City v prihajajočem prestopnem roku namerava še okrepiti svojo zasedbo.

Meščani pripravljajo 250 milijonov funtov (290 milijonov evrov), da bi v svoje vrste zvabili Jacka Grealisha in Harryja Kana. Grealish je prva tarča v poletnem prestopnem roku, Pep Gaurdiola pa ga vidi kot idealnega kandidata za okrepitev vezne vrste. Angleški reprezentant je na Otoku izjemno popularen, v primeru odmevnega prestopa v vrste aktualnih prvakov pa bi njegov slava še dodatno eksplodirala.

Še bolj odmeven bi bil morebiten prihod Kana, ki bi v primeru odhoda na Etihada bržkone postal najdražji nakup Pepa Guardiola v letošnjem poletju. Angleški mediji pričakujejo celo rekordni prestop katerega od angleških nogometašev.

Težavo predstavlja dejstvo, da ima Grealsih še štiriletno pogodbo z Aston Villo, medtem ko ima Kane na drugi strani sklenjen ustni dogovor s predsednikom Spursov Danielom Levyjem, da lahko zapusti klub, a številni opozarjajo, da z Levyjem nič ni enostavno …