Čontala o naslednjem tekmecu ve le, koliko je vreden

Foto: Jure Banfi

Nogometaši Mure so po dveh zmagah z 2:1 proti moldavskemu Sfintul Gheorgheju napredovali v drugi krog kvalifikacij za Konferenčno ligo. Glavni trener je bil kljub manjšemu padcu zbranosti tik pred koncem tekme zadovoljen s prikazanim, zdaj je v njegovih mislih le začetek prvenstvene sezone – Prekmurci bodo v nedeljo gostovali pri Olimpiji.

Pogled v statistiko sinočnje tekme na Fazaneriji dokazuje, da so bili Muraši tudi na drugi tekmi boljši nasprotnik od moldavskega Sfintul Gheorgheja. Več strelov, tako v okvir kot mimo gola, posest žoge, koti … Vse številke so govorile v korist varovancev trenerja Damirja Čontale. To so na koncu kronali še z drugo zmago nad Moldavci in zasluženo napredovali v drugi krog kvalifikacij za Konferenčno ligo.

Ko je po prvem polčasu brez golov takoj na začetku drugega dela odbitek Žige Kousa v mrežo gostov pospravil Nikola Petković, je Mura v skupnem izidu povedla s 3:1. Zdelo se je, da je dvoboj končan, a trdoživi Moldavci so zagrozili v 77. minuti, ko je znova le na gol zaostanka znižal Serghei Svinarenco. Za miren zaključek v Murski Soboti je poskrbel Mirlind Daku, ki je dokončno odločil potnika v 2. krog kvalifikacij za Konferenčno ligo.

Zadetki s tekme Mura – Sfintul Gheorghe (2:1):

“Mislim, da smo bili boljši, da smo imeli več priložnosti. Pri vodstvu z 1:0 smo imeli nekaj situacij, s katerih bi morali doseči drugi zadetek na takšnem nivoju. Če bi nam to uspelo, bi gostom vzeli motivacijo in energijo. Z zapravljanjem teh priložnosti smo jih držali nad vodo, pustili smo jim upanje.”

“Nato smo prejeli zadetek, ne vem, koliko tekem zapored se nam to že ponavlja. Zgodi se padec koncentracije, ki ne sodi na igrišče. Za nekaj več se nam to ne sme dogajati. Po izenačenju so tekmeci dobili energijo, a smo na koncu zasluženo napredovali. Mura je vsaj za razred boljša, je pa Sfintful vsaj s pristopom zagotovo presenetil. Pa ne da tega nismo pričakovali. Toda na drugi tekmi so zamenjali šest igralcev v prvi postavi, kjer so imeli šest nogometašev starih 21 let ali manj. S tem so dobili hitrost, ki jim je manjkala na prvi tekmi,” je bil v oceni tekme realen Damir Čontala.

Foto: Jure Banfi

O čem je še govoril Čontala na novinarski konferenci:

O predstavi igralcev, ki so vstopili s klopi:

“Doprinos ni bil takšen kot na prvi tekmi. Po zadetku in menjavah smo vzdrževali ritem še 10, 15 minut. Izenačenje je vplivalo na igralce, tudi tiste, ki so prišli s klopi. Zagotovo niso toliko pripomogli kot na tekmi v Moldaviji in na nekaterih pripravljalnih.”

O podpori s tribun:

“Imamo najboljše navijače v Sloveniji glede na velikost regije in mesta. To so tokrat znova dokazali s svojo številčnostjo, predvsem pa podporo tudi v najtežjih trenutkih. Igralcem so dali dodatne atome energije, da so ostali mirni tudi v minutah, ko ni bilo enostavno.”

Foto: Jure Banfi

O pomembnosti zmage pred začetkom Prve lige Telemach:

“Vsaka zmaga poskrbi za dvig samozavesti. A obenem je vsaka tekma svoje poglavje. V nedeljo začenjamo z nič, moramo se osredotočiti na tekmo v Ljubljani in prvenstvo. O Irski še ne razmišljamo. Vsak pozitiven rezultat da potrdilo in nagrado odrekanjem na treningih, tako lahko rasteš kot ekipa.”

O tem, da nekateri igralci še niso dobili priložnosti:

“Zame to niso rotacije, pač pa dokaz širokega kadra, ki ga moram vzdrževati in negovati. Če igralci ne dobijo priložnosti, jim forma pade. Imam 18 enakovrednih, če ne več, igralcev. Določene spremembe bo, sem prepričan, da jih bodo pozitivno izkoristili. Nekateri bi si po prijateljskih tekmah zaslužili nastop, pa na teh dveh tekmah niso igrali. Bodo pa priložnost dobili v Ljubljani.”

O prednosti proti Olimpiji:

“Naš tempo tekme je bil zelo visok. Približno enako je igrala Olimpija, a še 30 minut več. Tu je še vrnitev z gostovanja … To je zagotovo vplivalo na stanje njenih igralcev. A na to se ne smemo zanašati. Morda bo to majhna prednost, ki jo lahko izkoristimo, ne bo pa ključnega pomena.”

Foto: Jure Banfi

O taktični pripravi pred gostovanjem v Ljubljani:

“Moji sodelavci so že po prvi tekmi analizirali tekmeca. Zdaj sledi še dodatno delo analitika po drugi tekmi. Imajo drugega trenerja. Je pa težko predvideti, saj so v Evropi igrali z ekipo, ki ima drugačen stil igre od našega tekmeca. Verjetno bo drugačen pristop proti nam.”

O zadetku Petkovića:

“Nikola je dosegel zadetek na način, zaradi katerega smo ga pripeljali. V vsaki situaciji v kazenskem prostoru se znajde, ima nos za gol. To je dokazal.”

O tekmecu v 2. krogu kvalifikacij – irskemu St. Patrick’s Athleticu:

“Nimam pojma o naslednjem tekmecu. O tem bom razmišljal v ponedeljek. Vse, kar je, sem na transfermarktu pogledal vrednost ekipe. Nobene druge informacije zaenkrat nimam in je do ponedeljka ne želim imeti.”

Pričakoval zahtevno tekmo, a navijači so pomagali:

Nekaj besed je po koncu tekme na Fazaneriji na novinarski konferenci spregovoril tudi Nikola Petković. Srbski napadalec, ki se je v Prekmurje preselil ob začetku te sezone, je tako uspešno odprl svojo statistiko golov v črno-belem dresu.

Foto: Jure Banfi

“Iskreno, pričakoval sem, da bo težka tekma. Danes se vsi trudijo, ni veliko skrivnosti. Pred takimi navijači želi vsak dati vse od sebe. Zaslužili smo si napredovanje v tem fantastičnem vzdušju. Ob tem bi rad čestital vsem zaposlenim v klubu in navijačem. Za vsakega napadalca je pomembno, da hitro doseže zadetek na klub. To mi veliko pomeni, sem srečen. Dajem vse od sebe in goli bodo prišli. Seveda zahvala ekipi, sam ne bi mogel storiti ničesar. Upam, da bodo navijači tako dobri celo sezono,” kar ni mogel prehvaliti glasne publike v Murski Soboti.

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje