Čontala: Olimpija premalo spoštuje druge in vnaša nemir

Nogomet 9. Dec 202212:45
Damir Čontala med včerajšnjo tekmo v Stožicah. FOTO: Aleš Fevžer.

Trener Mure Damir Čontala je bil po remiju v Stožicah z 0:0 nezadovoljen z igro v prvem polčasu in tudi z odnosom, ki ga je do njegove ekipe pokazala Olimpija na čelu s trenerjem Albertom Riero.

V zadnjih minutah derbija 19. kroga Prve lige Telemach v Stožicah je bilo ob igrišču vroče. Albert Riera je, nezadovoljen po eni od akcij svoje ekipe, jezno brcnil plastenko in zbudil odzive z Murine klopi. “Utihnite!” se je ob tem proti nasprotnikovi klopi drl Španec, ki je po zadnjem sodnikovem žvižgu, ne da bi nasprotnikovemu trenerju stisnil roko, odvihral v garderobe.

“Bilo je precej nespoštovanja s strani strokovnega štaba Olimpije do nas. Z raznimi gestami, besedami … Tudi trener se po tekmi z mano ni rokoval. Kar šel je mimo mene. Precej nespoštovanja je bilo čutiti,” je vroče dogajanje po tekmi opisal Damir Čontala, ki ga je to, da mu trenerski kolega na nasprotni strani ni stisnil roke, zmotilo.

“Dejstvo je, da je Olimpija vodilna ekipa lige. So samozavestni, a morda, kar sem rekel že pred tekmo, pri določenih zadevah tudi preveč samozavestni. Premalo spoštujejo preostale klube in vnašajo nepotreben nemir. Ampak to so njihove stvari, mi se moramo obremenjevati s svojimi težavami. Imamo jih dovolj. Vsekakor pa moramo eni do drugih pokazati spoštljiv odnos,” je vodilni ekipi lige, ki ima 14 točk več od Mure, sporočil njen trener.

Mura, ki je bila v igri tokrat v zelo podrejenem položaju, a je imela več zrelih priložnosti za gol, je tokrat prišla do sploh prve točke na tretji tekmi proti Olimpiji v tej sezoni. Sredi julija je v prvem prvenstvenem krogu v Ljubljani izgubila z 0:2 in sredi septembra po porazu z 2:3 praznih rok ostala tudi doma.

Mura je na tretji tekmi proti Olimpiji v tej sezoni prišla do prve točke. FOTO: Aleš Fevžer.

O čem je še govoril Damir Čontala po tekmi?

O tekmi:

“Vedeli smo, da si Olimpija želi posesti in dominacije v igri, kar se je tudi zgodilo. Žogo so imeli v svoji posesti. Mi se v prvem polčasu nismo držali svojega načrta. Premalo smo bili pogumni, nismo si dovolj upali. Ob vsakem manjšem pritisku smo se reševali z dolgimi žogami, kar ni bilo potrebno. Premalo smo bili pogumni, nismo prevzemali odgovornosti, zato smo bili večji del pod pritiskom in imeli veliko težav.

V drugem polčasu je igrala druga Mura, ki si je želela bistveno več. Imeli smo več posesti, kolikor ti Olimpija seveda dovoli. Več smo si upali, bili bolj agresivni in prihajali do zelo obetavnih situacij. Na koncu je točka zaslužena. Olimpija je imela žogo, bila večkrat okoli našega kazenskega prostora, a redko prihajala do čistih priložnosti. Sami smo jih imeli tri, štiri, ki pa jih nismo izkoristili. Za zmago v Stožicah smo jih zagotovo imeli dovolj.”

O dvotedenskem premoru, ki je zmotil zimski ritem:
“Sigurno ni najbolj posrečen, a na to nimamo vpliva. Treba se je prilagoditi. Neposrečeno je predvsem zaradi tega, ker bodo razmere konec tedna slabe, mejile bodo na neregularnost. Za čas, ko bomo igrali mi, so napovedane temperature 3, 4 stopinj pod ničlo.

Mislim, da je vseeno dovolj terminov prej ali spomladi, v katere bi lahko vrinili te tekme, ampak to je pač odločitev Nogometne zveze Slovenije, na katero ne moremo vplivati. Vsi smo v istem položaju. Treba je opraviti delo maksimalno. Točke, ki jih bomo nabrali v tem obdobju, bodo predvsem za ekipe med drugim in šestim mestom spomladi še kako pomembne.”

O tem, koliko sprememb pri Muri lahko pričakujemo pozimi:
“Zadovoljni smo s tem, kar imamo, a želimo biti še boljši. To je preprosta ugotovitev. Večino sprememb smo opravili že poleti. So še nekatera igralna mesta, na katerih vidimo deficit, zato si želimo povečati konkurenco. Dodati kakovost. Ne bo pa pozimi toliko sprememb, kot jih je bilo poleti. Le nekaj manjših.”

O tem, zakaj ni igral Luka Bobičanec:

“Vse te govorice in pritiski okoli njega glede zimskega prestopa, ki naj bi se mu obetal, so nanj vplivale. Tekme verjetno ne bi začel. Po pogovoru z njim je priznal, da se tudi sam psihološko ni počutil, da bi lahko igral.”

Komentari

Vaš komentar