Čontala: Zagotovo imamo še precej prostora za napredek

Nogomet 27. Jan 20229:42 > 9:551 komentar
Foto: Uroš Skaza

Dve tekmi, dva težka nasprotnika, dva različna obraza Mure. Črno-beli so se v Beleku udarili z Lechom iz Poznana in beograjskim Čukaričkim, tekmi pa sta pokazali, da lahko nosilci igre še nekako parirajo ekipama, ki sta pri vrhu poljske oziroma srbske lige, hkrati pa je celostno gledano še vedno prisoten razkorak med slovenskimi državnimi prvaki in tokratnima "sparing partnerjema" Prekmurcev. O trenutnem stanju ekipe smo se v športnem centru Mardan pogovarjali z novim trenerjem Mure Damirjem Čontalo.

V drugem polčasu tekme proti Lechu in v prvem polčasu proti ekipi Čukaričkega je bila Mura večji del v podrejenem položaju. Črno-beli niso našli rešitve za agresiven pristop nasprotnika, ki jih je držal bolj ali manj na svoji polovici in pretil vratom Marka Zalokarja s kontinuiranimi napadi.

“Nasprotnika sta bila na evropskem nivoju, za nami sta dve težki tekmi. Za nas je najbolj pomembno, da napredujemo iz tekme v tekmo in da ideje, ki jih uvajamo v našo igro, počasi nadgrajujemo. Veseli dejstvo, da je opazna razlika med tekmo z Lechom in tekmo s Čukaričkim. Manj je bilo individualnih napak, taktično smo bili bolj disciplinirani, tudi mentalno smo bili na višji ravni,” ocenjuje strateg Mure Damir Čontala.

Trenerja Prekmurcev veseli napredek s tekme v tekmo. Foto: Uroš Skaza

Taktična raven nekaterih posameznikov bo morala biti višja

Na obeh tekmah je bilo v igri Prekmurcev opaznih precej napak. Več, kot smo jih bili vajeni v nekem prejšnjem obdobju. Tudi Čontala je ob robu igrišča nekajkrat moral povzdigniti glas, ko so njegovi varovanci prepozno izbijali žoge, pošiljali nenatančne podaje in iskali (pre)težke rešitve ob agresivnih nasprotnikih.

“Zagotovo imamo še precej prostora za napredek. Malenkost smo spremenili igralni sistem, zahteve so nekoliko spremenjene in potrebujemo čas, da se fantje na to navadijo. Poudarjam pa, da so nove zahteve odlično sprejeli, hitro osvojili moje zamisli, zdaj pa sledi nadgradnja. Predvsem raven taktične pripravljenosti nekaterih posameznikov bo morala biti višja. To bomo popravljali skozi analize,” svoj pogled na trenutno stanje ekipe razkrije naš sogovornik.

Razmišljajo zgolj o sebi, o Olimpiji (še) ne

Na tekmi s Čukaričkim sta priložnost od prve minute dobila Amar Beganović in Miha Kompan Breznik, novi alternativi na obeh bočnih položajih, kjer sta sicer v prvi enajsterici “zasidrana” Žiga Kous in Klemen Šturm. Kako resno že v nogometni pomladi trener Mure računa na novinca?

“Miha in Amar sta zagotovo kvalitetna nogometaša in potenciala za prihodnost Mure. Trenutno se še uvajata na novo okolje, za zdaj kažeta solidne predstave, imata pa seveda oba še precej prostora za napredek.”

Hitro bo tu 9. februar, ko Mura v Stožicah začenja drugi del sezone. Takoj za začetek Prekmurce čaka tekma z Olimpijo, ki bo seveda zelo pomembna v luči boja za evropske vozovnice. Zanima nas, ali Damirju Čontali misli že kaj uhajajo na tekmo z zmaji?

Zaenkrat še niti malo. Osredotočeni smo samo nase. Tekma je po eni strani še daleč, po drugi strani pa res vse bliže, ampak v tem delu priprav razmišljam samo o svoji ekipi in ne o nasprotnikih,” pogovor zaključuje novinec na klopi aktualnih državnih prvakov.

Sredina video zgodba, del katere je bila tudi tekma Mura : Čukarički

Komentari

Vaš komentar