Delitev točk med Muro in Gorico

Nogomet 2. Sep 202219:30
Foto: Aleš Fevžer

Nogometaši Gorice in Mure so se v 8. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.

Obračun Gorice in Mure na primorskem ni postregel s posebej lepo predstavo. Pravih priložnosti je manjkalo, tako da se je tekma kar pričakovano končala brez zadetkov. Mura je za zdaj ostala v zgornjem delu lestvice z desetimi točkami, Gorica pa je še vedno zadnja, zdaj je pri petih točkah.

Ekipi sta v uvodnih minutah pokazali enakovredno igro s kar nekaj polpriložnostmi, predvsem Novogoričani so kar nekajkrat poskušali s streli, tudi z razdalje, a noben ni bil posebej nevaren. Dotlej najnevarnejši strel so gledalci videli v 34. minuti, ko je v kazenskem prostoru iz prve poskusil Jošt Urbančič, a prešibko za Matka Obradovića.

Dve minuti pozneje je na drugi strani Tio Cipot zadel le zunanji del mreže goriških vrat, Dardan Shabanhaxhaj pa je v 40. minuti poskusil iz prve z roba kazenskega prostora, toda tudi Uroš Likar ni imel veliko težav pri branjenju.

V drugem polčasu je z 20 metro v 49. minuti najprej sprožil Matija Širok, a meril preveč po sredini vrat, sledilo pa je obdobje brez posebej nevarnih akcij. Oba trenerja sta z menjavami poskusila tekmo nagniti vsak na svojo stran, a se to ni zgodilo.

Šele v 74. minuti je moral Likar spet posredovati, ko je poskusil Luka Bobičanec, nato pa je sledilo novo mirno obdobje, ki je trajalo vse do konca tekme. Ta se je tako končala z delitvijo točk.

Gorica bo v 9. krogu prihodnjo soboto gostovala v Sežani, Mura pa bo dan pozneje gostila Koper.

Gorica – Mura 0:0

Športni park, sodniki: Halilović, Burjan, Šprah.
Strelci: /.
Gorica: Likar, Andrejašič, Cerovec, Mevlja, Urbančič, Širok, Ankrah, Hrka (od 59. Petrović), Jukić (od 67. Ahmetaj), Vekić, Iličić (od 59. Velikonja).
Mura: Obradović, Morris (od 86. Klepač), Balažic, K. Cipot, Pucko (od 73. Kompan Breznik), Maruško (od 73. Šimkus), T. Cipot, Beganović, Shabanhaxhaj (od 57. Bobičanec), Šroler (od 57. Kous), Daku.
Rumeni kartoni: Hrka, Ahmetaj, Širok; Morris, T. Cipot, Kompan Breznik.
Rdeči karton: /.

Komentari

Vaš komentar