Dinamo po Keku oko vrgel na Milaniča in … Zahovića?!

Nogomet 6. Dec 202113:20 > 13:435 komentarjev
Darko Milanič in Zlatko Zahović

Ne Matjaž Kek, temveč Darko Milanič naj bi postal najresnejši kandidat za trenersko mesto serijskega hrvaškega prvaka Dinama iz Zagreba. Primorec bi v Zagreb pripotoval v tandemu z legendo slovenskega nogometa Zlatkom Zahovićem. Oba trditev ne želita komentirati.

Kek je v zadnjih tednih veljal za glavnega kandidata za klop zagrebškega Dinama. O morebitnem prihodu Mariborčana so poročali vsi največji hrvaški mediji, a so vsakršne možnosti o prevzemu moštva dokončno splavale po vodi minuli teden, ko se je 60-letnik odločil za nadaljevanje zgodbe na čelu slovenske vrste.

S tem pa se apetiti Dinama po slovenskem strokovnjaku na čelu njihove ekipe očitno niso zmanjšali. Kot poroča športni portal Germanijak.hr, ki se sklicuje na vire blizu hrvaškemu prvaku, so Zagrebčani oko vrgli še na enega nekdanjega trenerja Maribora, in sicer Darka Milaniča.

Izolan, ki je v preteklosti med drugim vodil tudi Sturm Graz, Leeds in Slovan iz Bratislave, sedaj pa piše uspešno zgodbo s ciprskim prvoligašem Pafosom, naj bi bil med najresnejšimi kandidati za naslednika Željka Kopića, ki je v nedeljo izgubil prvenstveni derbi proti Hajduku.

Zanimivo in še zdaleč ne nerealno

Zgodbe pa tu še ni konec, trdijo pri spletnem portalu. Identičen vir jim je namreč zatrdil, da bi 53-letnik na Maksimir prišel v tandemu z Zlatkom Zahovićem. Dvojec bi v primeru omenjenega scenarija opravljal povsem identično vlogo kot pri Mariboru, saj bi bil Milanić trener, Zahović pa bi znova prevzel vlogo športnega direktorja.

Zveni zanimivo in še zdaleč ne nerealno, zatrjujejo pri Germanijaku in dodajajo, da hodniki Dinama potrebujejo ljudi s karizmo.

Ker Dinamo v regiji velja za velikana in za klub z velikim ugledom tudi v Evropi, prav tako pa se ponaša z zelo nadarjenim igralskim kadrom in kakovostno nogometno šolo, bi nedvomno predstavljal velik profesionalni izziv tudi za Zahovića, so še prepričani pri spletnem portalu.

Zahović brez komentarja, Milanič o tem ne ve nič

Za komentar o resničnosti navedb smo se obrnili neposredno na Zlatka Zahovića. Zanimivo, da jih Mariborčan ni zanikal kot tudi ne morebitnega vnovičnega sodelovanja z Darkom Milanić. Na naša vprašanja se je odzval zgolj z odgovorom: “Ne bi komentiral” in “hvala za razumevanje”.

Zavrteli smo tudi telefonsko številko Darka Milaniča, a naleteli na podobno hladen odziv kot pri Zahoviću. “Kaj vas muči, Dinamo? O tem nič ne vem, zato ne morem nič povedati,” nam je odgovoril Primorec. Ko smo mu zastavili dodatno vprašanje, ali je v poročanju hrvaškega medija kaj resnice in ali lahko navedbe potrdi oziroma zanika, pa je pristavil: “O tem ne bom razglabljal deset minut, ker nimam časa in nimam o tem kaj za povedati. Hvala in nasvidenje.”

 

 

Komentari

Vaš komentar