Dobil občutek, kot da je prišel v nov klub

Nogomet 20. Jul 202112:15 > 12:37
Nik Kapun
Nik Kapun verjame, da lahko v dresu Olimpije pokaže še veliko.

Nik Kapun zaradi številnih poškodb velja za velikega osmoljenca. A za vezista Olimpije so te sedaj le še preteklost. "Vse je za nekaj dobrega," zanosa ni izgubil nogometaš, ki pravi, da njegovo počutje že dolgo ni bilo tako dobro.

Ko je Nik Kapun v v minuli sezoni v predzadnjem prvenstvenem krogu zabil Taboru iz Sežane, je dosegel svoj sploh prvi zadetek po skoraj treh letih. A veselje nogometaša je bilo kratkega roka, saj so Kraševci tekmo dobili z 2:1, njegova Olimpija pa je dokončno izgubila vse možnosti za osvojitev naslova prvaka.

Smola je bila v zadnjih letih sicer pogost spremljevalec Kapuna. Predvsem zaradi številnih poškodb, ki so ga od igrišča oddaljile za dolgo časa. Preteklo sezono se je le vrnil na igrišča, v prvenstvu odigral 17 tekem, kar ga navdaja z optimizmom, da bo nadaljevanje še boljše.

“Zdravje je super, že dolgo ni bilo tako dobro,“ zatrjuje 27-letnik, ki v teh dneh na pomožnem igrišču v Stožicah s soigralci pili še zadnje podrobnosti pred četrtkovo uverturo v novo sezono proti malteški Birkirkari. “Zdi se mi, da sem z novimi trenerji, vključno kondicijskim, zelo dobro pripravljen. Delamo dobro, odgovarja mi tudi njihov način dela, zato jim popolnoma zaupam. Zaenkrat delujemo v redu,“ je prepričan Kapun.

Zamisli trenerja prenesti na igrišče

Vezist je član Olimpije že skoraj desetletje, kar je v klubu, kjer so spremembe stalnica, še kako nenavadno. Do velikih premikov je pri zeleno-belih prišlo tudi letos. Pa ne le zaradi novega trenerja, močno se je spremenilo tudi moštvo.

Nik Kapun Foto: NK Olimpija Ljubljana

“Je malo naporno. Niso prišli le novi trenerji, tu so tudi novi igralci. Vsi se moramo spoznati in uigrati, zamisli trenerja pa prenesti na igrišče. Po drugi strani pa je tudi zanimivo, saj dobiš občutek, kot da si prišel v nov klub. A ne bomo se pritoževali, naša naloga je, da opravimo, kar od nas trener zahteva,“ klubske rošade komentira nogometaš in doda, da bo za uspešno sezono še kako pomembno, da se v ekipi ustvari prava kemija.

“Vse je odvisno od igralcev, ki so že tu in tistih, ki so prišli na novo. Pa tu ne mislim le na njihovo kvaliteto, temveč tudi osebnost. Verjamem, da s tem ne bomo imeli težav. Je pa res, da rabimo še nekaj tekme, tudi takšnih s tekmovalnim nabojem, da se še bolje spoznamo in ulovimo tekmovalno formo. Vseeno mislim, da bomo že kmalu uigrani in tudi pripravljeni za nastope v Evropi.“

Zaradi poškodb postal psihično močnejši

Kar se tiče lastnih predstav, si sogovornik v novi sezoni želi predvsem večje konstantnosti in rednega igranja, kar bi mu še okrepilo samozavest. “Želim biti celo sezono poleg in ne imeti težav z manjšimi poškodbami. Vem, da lahko pokažem še veliko,“ meni Kapun, ki se dobro zaveda, kako težko se je vračati po težjih poškodbah.

“Moram priznati, da se na začetku s poškodbami nisem pretirano obremenjeval. A ko so se začele kopičiti, pa vse bolj. A vse je za nekaj dobrega – tudi vračanje po poškodbah. Res pa je, da ni lahko, saj je bilo veliko odrekanja. Sem pa postal zaradi tega psihično še stabilnejši,“ pravi Olimpijina triindvajsetica, zadovoljen nad potekom priprav kot tudi prijemi novega trenerja Save Miloševića.

“Je mirna in preudarna oseba. Že s svojo prisotnostjo med nami vnaša mirnost in spoštovanje. Na treningih se dela dobro in zna poskrbeti za dobro vzdušje. Zaenkrat o njem vse dobro,“ še pove Kapun, ki komaj čaka na pričetek sezone.

Komentari

Vaš komentar