Čop: Slovenska liga je na visokem nivoju

Nogomet 23. Mar 202212:00
Foto: Zajem zaslona

Duje Čop se je v zimskem prestopnem roku kot posojeni igralec zagrebškega Dinama pridružil Celjanom. V okviru oddaje Pod prečko je za Sportklub spregovoril tudi o slovenski ligi, zakaj se je odločil za odhod v knežje mesto, in kako je organiziran nogometni klub Celje.

“Kar sem videl v prvih krogih, lahko rečem, da ima slovenska liga veliko mladih in kvalitetnih igralcev. Igra se na visokem nivoju, vse tekme so nepredvidljive, izrazitega favorita ni, zato je zelo zanimivo,” je dejal Čop o svojem pogledu na slovensko prvo ligo.

Čop je v hrvaški prvi nogometni ligi za Hajduk Split, RNK Split in Dinamo Zagreb zbral več kot 140 nastopov in dosegel več kot 60 golov, pri čemer je bil najboljši strelec pri zmagovalcu lige v sezoni 2013/14. Igral je tudi v najboljših ligah Portugalske, Italije, Španije in Belgije, v La Ligi je za Málago, Sporting Gijón in Valladolid odigral 80 tekem in dosegel 16 golov. Čop je leta 2014 debitiral za hrvaško izbrano vrsto.

“Za prestop sem se dogovoril s klubskim predsednikom. Všeč mi je bila klubska vizija in žela za prihodnost, ki mi jih je predstavil. Tudi zaradi osebnih razlogov mi je bila ponudba všeč, saj nisem želel daleč od doma. Ko zdaj vidim, kakšno je vzdušje v klubu, sem zelo vesel, da sem se odločil za selitev v Celje,” je še dodal občasni hrvaški reprezentant.

“Celje je na visokem nivoju, ima pa še veliko prostora za napredek. Tega se zavedajo vsi v klubu in na tem tudi delajo. Njihova ideja in zastavljen projekt za prihodnost sta zelo dobra in vesel sem, da sem del te zgodbe. Zaenkrat smo dogovorjeni za sodelovanje do konca sezone, potem pa bomo videli,” je zaključil Duje Čop.

Duje Čop in njegov pogled na slovensko ligo:

Komentari

Vaš komentar