Po devetih letih se je vrnil v Olimpijo

Nogomet 16. Jul 202116:23 > 16:30
Erik Gliha
Erik Gliha je dres Olimpije že nosil v kadetskih selekcijah. Foto: NK Olimpija

Erik Gliha je novi član ljubljanske Olimpije. Bočni branilec, ki je nazadnje igral v Ukrajini, je v Ljubljano prišel brez odškodnine, z zmaji pa je sklenil pogodbo do 30. 6. 2023.

24-letnik je pri Olimpiji igral do leta 2012, in sicer v kadetski selekciji. Iz Ljubljane je odšel v Simer Šampion, kjer je do konca opravil mladinsko šolo in se tudi prvič srečal s članskim nogometom. V Sloveniji je skozi leta oblekel še dres Veržeja, Krke, Ankarana in Triglava. Na svojem računu ima 70 nastopov in 2 zadetka v prvi slovenski nogometni ligi. V drugi ligi je zbral 66 nastopov in 3 gole.

Več let igral tudi v tujini

V tujini se je prvič preizkusil leta 2017 pri italijanskem Avellinu. Naslednjič se je izven Slovenije preselil dve leti kasneje, ko je odšel v Belgijo k Sint-Truidense, nazadnje pa je igral v Ukrajini za Rukh Lviv.

Želi si pomagati ekipi

“Zelo sem vesel, da sem postal član Olimpije. Nove soigralce sem že spoznal in lahko rečem, da so me lepo sprejeli. Želim si, da bi s svojimi predstavami pomagal ekipi pri doseganju zastavljenih ciljev. Dal bom vse od sebe tako na treningih kot na tekmah. Začetek nove sezone je že zelo blizu in komaj čakam, da se začne,” je ob podpisu povedal Gliha.

Komentari

Vaš komentar