Mancini: Vedel sem, da bomo imeli težave

Euro 11. Sep 20188:23 > 8:24
Marco Rosi/Getty Images

Selektor Italije Roberto Mancini pravi, da bi njegova ekipa morala doseči vsaj en zadetek na tekmi Lige narodov proti Portugalski, ki je brez Cristiana Ronalda slavila z 1:0.

Italijanska reprezentanca je na svoji zelenici najprej igrala neodločeno proti Poljski, le nekaj dni kasneje pa so vpisali poraz proti aktualnim evropskim prvakov v Lisboni. Strelec edinega zadetka Portugalske je bil Andre Silva v 48. minuti.

“Fantje so dali vse od sebe. Morali bi doseči zadetke, da bi tekmo lahko dobili, imeli smo nekaj priložnosti. Najbolj pomembno v tem trenutku pa je, da najdemo boljše rešitve v napadu, da smo boljši, ko govorimo o zaključkih oziroma eksekuciji,” je dejal italijanski selektor Roberto Mancini.

Izkušeni strateg, ki je Italijo prevzel po neuspehu v kvalifikacijah za SP v Rusiji, še pravi, da njegova ekipa nujno potrebuje čas.

“Imamo veliko mladih nogometašev, to je glavna zgodba in razlog. Ko imate mlade nogometaše, ki so komaj začeli tekmovati na takšnem nivoju, je povsem običajno, da imate težave. Tega se zavedamo prav vsi,” je še dejal 53-letni Mancini.

Italija bo naslednjo tekmo odigrala 10. oktobra proti Ukrajini.