Shaqiri: Grem v Beograd, ne bojim se nikogar

Euro 12. Sep 201813:18 > 13:20
Matthias Hangst, Getty Images Sport

Napadalni vezist Liverpoola in švicarske nogometne reprezentance Xherdan Shaqiri se ne boji prihoda v Beograd, pa čeprav mu srbski navijači v zadnjih tednih obljubljajo, da dobrodošlica ne bo topla.

Getty Images/Alex Livesey

Liverpool je bil izžreban v skupino s Crveno zvezdo v Ligi prvakov, na stadionu “Rajko Mitić” pa bo ekipa iz Merseysida gostovala 6. novembra.

Xherdan Shaqiri se zaveda, da ga bodo navijači srbskega kluba pričakali z žvižgi in opazkami zaradi vseh njegovih potez v dresu švicarske reprezentance na Svetovnem prvenstvu v Rusiji, ko se je ob proslavljanju zadetkov posluževal tudi političnih sporočil. 

“Ne bojim se gostovanja v Beogradu. Prebral sem, kaj vse je bilo napisano o tem, a ja tja odhajam samo, da igram nogomet. Ne bojim se nikogar,” je dejal Shaqiri za švicarski Blick.

26-letni nogometaš, ki se je rodil v Gnjilanu je tako odgovoril generalnemu direktorju Crvene zvezde Zvezdanu Terziću, ki je ugibal, ali si bo Shaqiri sploh upal pripotovati v Beograd. “Shaqiri ve, da je Crvena zvezda simbol Srbije. To pa je tudi razlog, zakaj mislim da bo celo prišel. Mora pa se zavedati, da bo na našem stadionu manjši od makovega zrna. Naša dolžnost je, da ga zaščitimo in da smo dobri domačini,” so izjavo Terzića prenesli švicarski mediji. 

Reprezentant Švice je letos iz Stoka prestopil v ekipo Jürgen Kloppa, v skupini z Liverpoolom in Crveno zvezdo pa sta še PSG in Napoli.

https://twitter.com/AnfieldHQ/status/1036938679737114627