Srbi z zmago v skupino B

Euro 20. Nov 201822:37 > 22:41
Alex Livesey, Getty Images Sport

Zadnje tekme skupinskega dela Lige narodov so za nami. Znani so vsi polfinalisti Nizozemska, Švica, Portugalska in Anglija. Srbija si je z zmago nad Romunijo zagotovila napredovanje v Ligo B.

Portugalska se je doma pomerila s Poljsko. Že pred tekmo je bilo jasno, da Portugalci s 1. mestom v skupini napredujejo v polfinale. Domači so svoj dosežek potrdili že v prvem polčasu, ko je v 34. minuti za vodstvo zadel Andre Silva. V 63. minuti je Pereira povlekel nasprotnika v kazenskem prostoru, s čimer si je prislužil rdeči karton, Poljakom pa strel z bele točke, ki ga je zanesljivo izvedel Milik in postavil tudi končni rezultat 1:1.

Zadnjo tekmo v Ligi B so odigrali Švedi in Rusi. Domače je v vodstvo popeljal Victor Lindelof, ki je zadel po podaji s kota v 41. minuti, v 72. pa je na 2:0 povišal Marcus Berg brez težav iz neposredne bližine.

V Ligi C je Srbija gostila Litvo. Prvi polčas je minil brez golov, zato pa jih je bilo v drugem kar 5. Najprej je v 51. minuti nespretno v lastni gol žogo spravil Zulpa za vodstvo Srbije, na 2:0 je povišal Mitrović 7 minut kasneje. Petravicius je zmanjšal zaostanek na 2:1, nato pa sta za domače gole v 71. in 74. minuti dodala še Prijović in Ljajić za 4:1.

Srbija napreduje v Ligo B.

 Črnogorci so se doma vendarle pomerili proti Romunom. Zaradi slabih vremenskih razmer je ves dan kazalo, da bo dež odplaknil tekmo. Bolje so se na namočenem terenu znašli gostje, ki so na polčas odšli s prednostjo 1:0 po golu Tucudeana v 44. minuti. V nadaljevanju so imeli Črnogorci možnost izenačiti iz bele točke, pa je Janković zapravil enajstmetrovko, tako da je ostalo pri minimalni zmagi Romunov.

Škotska se je doma merila z Izraelom. Že v 9. minuti so zadeli gostje preko Kayala, nato pa so domači pripravili preobrat in z dvema goloma Jamesa Forresta na odmor odšli s prednostjo 2:1. V nadaljevanju se je Forrest še drugič vpisal med strelce, znižal je Zahavi. Tekma se je končala z rezultatom 3:2.