Odzivi po žrebu za EP 2020 – Kek: "Gremo na glavo!"

Euro 2. Dec 201817:36 > 17:47
Getty Images

Slovenska nogometna reprezentanca je dobila tekmece, s katerimi bo bila boj za uvrstitev na četrto veliko tekmovanje v samostojni državi. Zbrali smo najpomembnejše odzive...

“Žreb kot žreb. Lahko bi bilo težje, ni pa lahko. Skupina je zanimiva, nosi ogromno vprašajev, predvsem pa gre za skupino s šestimi ekipami, kjer na prvi pogled po zadnjih rezultatih Poljska in Avstrija štrlita ven. Ampak tu je tudi Izrael, pa tudi reprezentanci za nami, Makedonija in Latvija, sta tekmeci, na kateri se moraš pripraviti,” je za STA povedal Kek, in dodal: “Nikogar se ne smemo bati, ker sem prepričan, da lahko Slovenija igra proti vsakomur.”

“Liga narodov je dala nekaj odgovorov in vztrajam pri tem, da ni vse tako slabo, kot bi kdo želel prikazati. Ni pa to lahka skupina in ni skupina, v kateri bi lahko razmišljali o marsičem. Če nisi pripravljen, osredotočen, če ne igrajo najboljši, potem ima Slovenija lahko težave tudi z Makedonijo in Latvijo. Prepričan pa sem, da bomo ‘šli na glavo’ in da bomo v teh tekmah trd tekmec in bomo poskušali pokazati vso kakovost,”
je povedal Kek.

Relativno lahke skupine se je razveselil tudi kapetan reprezentance z zadnje tekme proti Norvšeki, Benjamin Verbič. Na družabnem omrežju Twitter je napisal: “G kot gremo. Na #EP2020. Se veselim začetka!