Druga zmaga Kazahstana, štiri žoge v mreži San Marina

Euro 11. Jun 201917:57 > 18:03
Print screen/SK

Reprezentanca Kazahstan je v svoji skupini I zabeležila drugo zmago v kvalifikacijah za EURO 2020 potem, ko je z 4:0 premagala reprezentanco San Marina.

Malo je manjkalo pa bi San Marino ohranil svojo mrežo nedotaknjeno po prvem polčasu. Toda to je preprečil Islambek Kuat, ki je dosegel vodilni zadetek Kazahstana v prvi minuti sodnikovega dodatka. 

V nadaljevanju je Kazahstan postregel še s tremi zadetki. V 62. minuti je mrežo zatresel Maxim Fedin, v 65. minuti Gafurzhan Suyumbaev, za končnih 4:0 pa je v 79. minuti poskrbel Bauyrzhan Islamkhan. To je bilo dovolj, da so si tudi popravili gol razliko v skupini, ki zdaj znaša 7:7.

Kazahstan je zdaj v skupini I na 3. mestu. Točkovno so izenačeni z Rusko reprezentanco, ki je na 2. mestu. Toda Rusi morajo tekmo 4. kroga kvalifikacij še odigrati. Ob 20:45 doma pričakujejo Ciper. Vodilna ekipa lestvice, reprezentanca Belgije, ki ima po 3 tekmah popoln izkupiček, pa bo prav tako ob 20:45 igrala proti Škotski, ki je trenutno pri dveh zmagah ter enem porazu.