Belgijci si želijo postati zlata generacija

Euro 25. Jun 202113:28
B
Nogometaši Belgije po zmagi proti Finski. Foto: Guliverimage.

Eden zanimivejših parov osmine finala evropskega prvenstva bo dvoboj Belgije proti Portugalski. Odlična belgijska generacija še čaka na prvo veliko lovoriko, medtem ko jim bo nasproti stal branilec naslova, na čelu s Cristianom Ronaldom.

“Zelo težko jih bo premagati. Imajo ogromno kvalitete, igrajo kompaktno, vedo, kako je igrati pomembne tekme na velikih turnirjih. Prav tako imajo veliko izkušenj, če jih želimo premagati, bomo morali igrati na najvišjem nivoju,” je pred nedeljsko tekmo povedal branilec Belgije Toby Alderwireld.

O možnostih pred dvobojem ni želel govoriti: “Lahko le povem, da smo izjemno lačni uspeha. Želja, da nekaj osvojimo za to državo, je neverjetna.”

Belgija nogomet
Nogometaši Belgije lovijo prvo lovoriko z velikih tekmovanj. Foto: REUTERS/Yves Herman

V reprezentanci Belgije kar mrgoli zvezdnikov. Od Kevina De Bruyna, do Edena Hazarda, Romeluja Lukakuja, Thibaulta Courtoisa in številnih drugih. A kljub neizmerni kvaliteti, tej generaciji manjka lovorika.

Najdlje so prišli leta 2018 na svetovnem prvenstvu v Rusiji, ko so osvojili bronasto medaljo. V polfinalu so jih izločili kasnejši prvaki Francozi, v tekmi za tretje mesto pa so ugnali Angleže.

Generacija, ki želi postati zlata

“Želimo si postati ta generacija. Pokazali smo, da lahko na dober dan premagamo vsakogar. Čaka nas dober nasprotnik, a verjamemo v naše kvalitete,” je Toby izrazil željo, da bi končno upravičili naziv zlate generacije.

Njihova glavna naloga bo zaustaviti najboljšega strelca letošnjega Eura (pet golov), v zgodovini evropskih prvenstev (14 golov) in zgodovini reprezentanc (109 golov na 178 tekmah) – Cristiana Ronalda.

Tekma med Belgijo in Portugalsko bo v nedeljo ob 21. uri.

Komentari

Vaš komentar