Čeferin: Na EURU bodo na tribunah navijači

Euro 17. Mar 202116:18 0 komentarjev
Aleksander Čeferin
Getty Images

EURO 2020 je (z enoletno zamudo) vse bližje. Zdi se, da bo prvenstvo simbolično predstavljalo povratek v normalne življenjske tirnice.

EURO 2020, ki bo z enoletno zamudo na sporedu od 11. junija do 11. julija, bo testni poligon za povratek v normalnost. UEFA je jasno povedala, da bo tekmovanje potekalo z navijači na stadionih, ne glede na vse.

“Delamo na različnih scenarijih, nekaj pa je povsem jasno. Igranje pred praznimi tribunami na evropskem prvenstvu ne pride v poštev. Vsako mesto, ki bo gostilo tekme, bo moralo predložiti garancijo, da bo na stadionu lahko določena kvota navijačev,” je povedal predsednik UEFE Aleksander Čeferin.

Čeferin je potrdil, da idealen scenarij še naprej predstavlja 12 mest gostiteljic, v primeru, da katero od mest ne bo ustrezalo zahtevam, pa se lahko nabor tudi skrči. Rok za končno potrditev mest gostiteljic je UEFA s 7. aprila prestavila na 20. april. Vsak stadion pa bo moral sprejeti najmanj 25% svoje polne kapacitete.

Britanski premier Boris Johnson je že izrazil pripravljenost, da bi Anglija gostila še več tekem, kot je prvotno načrtovano. Oba polfinala in finale EP bodo na londonskem Wembleyju.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!