Velik udarec za Švede, še večji pa za nogometni svet

Euro 15. Maj 202115:40 > 15:55
Zlatan Ibrahimović se je letos po petih letih vrnil v švedsko reprezentanco in najavil, da bo zaigral na letošnjem evropskem prvenstvu, zdaj pa je ostal brez njega. FOTO: Guliverimages.

S švedske nogometne zveze so sporočili, da Zlatan Ibrahimović zaradi poškodbe ne bo igral na letošnjem evropskem prvenstvu. To je velik udarec za Švede, še morda večji pa za Uefo. Nastop 39-letnega zvezdnika, ki ga bodo navijači zagotovo pogrešali, bi namreč zagotovo dvignil več zanimanja za letošnji Euro, ki bo potekal v 12 evropskih mestih.

Zlatan Ibrahimović, ki je s kar 62 goli v 118 nastopih najboljši strelec v zgodovini Švedske, je po odlični formi, ki jo je predvsem v prvi polovici pri Milanu kazal, najavil, da se bo po petih letih vrnil v reprezentanco.

Marca se je to tudi zgodilo, ko je zaigral pri zmagah nad Gruzijo z 1:0 in Kosovom s 3:0 v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2022. Na obeh tekmah se je izkazal z asistencama. V reprezentanco se je zdaj že 39 letni švedski zvezdnik vrnil po letu 2016 in evropskem prvenstvu v Franciji, od katere so se Švedi poslovili po predtekmovanju.

Ibrahimović se je s selektorjem Jannejem Anderssonom, ki mu gre na klopi Švedske odlično, dogovoril za povratek v izbrano vrsto in najavil nastop na letošnjem evropskem prvenstvu. Na žalost enega največjih zvezdnikov evropskega nogometa zadnjih 20 let na največjem letošnjem nogometnem spektaklu ne bomo videli.

Pri zmagi nad Juventusom s 3:0 pred tednom dni si je namreč Ibrahimović, ki je pred kratkim podaljšal pogodbo z Milanom, poškodoval koleno. Počivati bo moral od šest do sedem tednov, da Švedi nanj ne morejo računati, pa jim je, kot so na švedski nogometni zvezi zapisali v izjavi za javnost, sporočil kar sam.

Ibrahimović je v tej sezoni z Milan v 27 nastopih v vseh tekmovanjih zabil 17 golov.

Švedska bo na letošnjem evropskem prvenstvu v skupini E igrala skupaj s Španijo, Poljsko, ki je v kvalifikacijah za Euro 2021 igrala s Slovenijo, in s Slovaško, ki je v isti skupini kot Slovenija v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2022.