Varnostni spodrsljaji zmotili Ronalda in Portugalce

Euro2024 23. Jun 20249:29 0 komentarjev
Cristiano Ronaldo
Foto: Profimedia

V portugalski nogometni reprezentanci so po sobotnem obračunu proti Turčiji izrazili zaskrbljenost nad varnostjo na tekmah Eura, potem ko je na igrišče vdrlo kar šest navijačev.

Portugalci so tekmo proti Turčiji dobili s 3:0, a poleg prepričljive zmage je bilo po obračunu nemalo pozornosti deležna tudi varnostna služba na stadionu, ki je dovolila kar šestim navijače, da so vdrli na igrišče. Prvi je bil deček, ki je stekel proti prvemu zvezdniku Portugalske Cristianu Ronaldu. Ta je malega navijača sprejel z nasmeškom, ga objel in se z njim slikal.

Bistveno manj navdušen pa je bil nogometni as nad njegovimi posnemovalci. V nadaljevanju tekme v Dortmundu jih je bilo še pet, zadnji že po zadnjem pisku sodniške piščalke. Ob vdoru na igrišče ga je obkolilo kar pet varnostnikov, med bežanjem pa mu je spodrsnilo, pri čemer se je zaletel v člana PSG Goncala Ramosa.

“To je precej zaskrbljujoče,” je bil na novinarski konferenci po tekmi kritičen selektor Portugalcev Roberto Martinez. “Danes smo imeli srečo, saj so bili navijači dobronamerni. Vsi radi vidimo navijača, ki želi pozdraviti dosežke zvezdnikov. Mislim, da se s tem vsi strinjamo. A kaj, če so njihovi nameni morda slabi? Nogometaši so izpostavljeni, zato moramo biti previdni. Mislim, da se ob vseh varnostnikih na tekmi, to ne bi smelo dogajati. Navijačem moramo dati vedeti, da to ni pravi način,” je poudaril Martinez.

“Pravzaprav je precej nadležno,” pa je priznal strelec prvega zadetka na obračunu Bernardo Silva. “Vsakič, ko navijač pride na igrišče, je treba tekmo prekiniti. A mislim, da je to cena naše prepoznavnosti in tega, da imamo v ekipi igralca, kot je Ronaldo. Da bi se zaradi tega počutil ogroženega? Mislim, da ne,” je še pristavil nogometaš Manchester Cityja.

Kot poroča britanski The Guardian, je vseh šest navijačev pridržala nemška policija, Evropska nogometna zveza pa bo pred morebitnim izrekom sankcij najprej počakala na policisko poročilo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!