Znano, kdo bo sodil Slovencem proti Angliji

Euro2024 23. Jun 202412:58 1 komentar
Foto: Profimedia

Francoz Clement Turpin je bil izbran za glavnega sodnika na tekmi zadnjega kroga skupinskega dela evropskega prvenstva med Anglijo in Slovenijo.

Turpinu je pripadla čast sojenja na prvi tekmi letošnjega Eura med Nemčijo in Škotsko, kot je sporočila Evropska nogometna zveza (Uefa), pa bosta njegova pomočnika rojaka Nicolas Danos in Benjamin Pages. Za četrtega sodnika pa je bil izbran Turek Umut Meler.

Turpin, ki je po izobrazbi pravnik, elitne tekme pod okriljem Uefe sodi že vse od leta 2010, leta 2016 pa ga je Francoska nogometna zveza izbrala za najboljšega francoskega sodnika. Pred tremi leti je sodil tudi finale lige Evropa med Villarrealom in Manchester Unitedom, predlani pa mu je bila zaupana finalna tekma lige prvakov med Liverpoolom in madridskim Realom.

Tekma med Slovenci in Angleži bo odigrana v torek ob 21. uri v Kölnu, ob istem času pa se bo v Münchnu odvila tudi druga tekma v skupini C med Dansko in Srbijo. Zanimivo, tudi tam bo pravico delil Francoz, in sicer Francois Letexier.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje