Bayernov strel v koleno s podpisoma Upamecanoja in Tuchla

Evropa 12. Apr 20239:00 0 komentarjev
Foto: Guliverimages

Nogometaši Manchester Cityja so si z včerajšnjo zmago s 3:0 na domačem igrišču v dvoboju z münchenskim Bayernom na strežaj odprli vrata v polfinale lige prvakov. Z enako mero kot navijači sinje modrih danes častijo strelce Rodrija, Bernarda Silvo in nezaustavljivega Erlinga Haalanda, pa se po drugi strani zahvaljujejo branilcu Bavarcev Dayotu Upamecanoju, za katerim je evropski večer iz nočne more.

Dejstvo je, da nogometaši Bayerna na domačih zelenicah še zdaleč niso vajeni tako silovitega pritiska, kot ga je včeraj na njihovo zadnjo vrsto v izgradnji napadov izvajal Manchester City. Še najslabše se je s tem soočal francoski reprezentant Dayot Upamecano. Branilec Bayerna je šel predvsem v drugem polčasu iz napake v napako, usodna pa je bila tista v 70. minuti, ki je pripeljala do drugega zadetka sinje modrih. Ta je tekmo dokončno prelomil.

“Naredil je preveč napak. Bile so dve ali tri situacije, ko mu je v tveganih odločitvah zmanjkalo nekaj koncentracije. Na tem nivoju se to ne sme zgoditi, še posebej ne na njegovem igralnem mestu. A nismo jezni nanj, še vedno je mlad in napake se zgodijo. Toda na tem nivoju moraš odigrati tekmo brez napak, če si želiš doseči želen rezultat,” je po porazu o predstavi svojega varovanca razmišljal trener Bayerna Thomas Tuchel.

Prišel kot rešitelj trojne krone, a jo zakockal v nekaj dneh

A podobno kot Upamecano, se je na tnalu kritikov znašel tudi novi strateg ekipe iz Münchna. Njegovo nedavno imenovanje na mesto trenerja bavarskega ponosa so vodilni argumentirali s prepričanjem, da je bila pod Julianom Nagelsmannom ogrožena morebitna trojna krona Bayerna.

Foto: Guliverimage.

Tuchel je nato svoj mandat na klopi serijskih nemških prvakov resda začel s pomembno prvenstveno zmago na večnem derbiju z Borussio (4:2), nato pa v tednu dni najprej izpadel v pokalu proti Freiburgu (0:1), zdaj pa se tudi v ligi prvakov sanje Nemcev o osvojeni evropski kroni sesuvajo v prah.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!