Čeferin proti superligi: Agnelli bo predstavil nove načrte

Evropa 3. Mar 202212:21 > 14:08 0 komentarjev
Predsednik Uefe Aleksander Čeferin. Foto: GEPA pictures/Mario Buehner

Predsednik Juventusa Andrea Agnelli naj bi nocoj obnovil načrte za nogometno superligo. Juventus skupaj z Realom iz Madrida in Barcelono še vedno upa na uresničitev projekta, ki je skoraj zaživel že lanskega aprila.

Andrea Agnelli naj bi danes predstavil posodobljen načrt za ustanovitev evropske superlige. Uefo na čelu z Aleksandrom Čeferinom tako v naslednjih dneh in tednih čaka veliko dela.

Trojica klubov si želi primer superlige v boju proti Uefi prestaviti na sodišče Evropske unije. Trdijo, da Evropska nogometna zveza drži monopol nad evropskim nogometom. Sodišče naj bi odločilo konec leta ali v začetku leta 2023.

Agnelli. Foto: Salvatore Di Nolfi/Keystone via AP

Nov predlog je, da bi imela superliga 15 stalnih članov. Od dvanajsterice, ki je sprva predstavljala novo evropsko tekmovanje, naj bi v projektu ostalo deset klubov: Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Manchester United, Manchester City, Chelsea, Liverpool, Inter, Milan in Juventus, med omenjenimi pa ni več Arsenala in Tottenhama, ki sta bila del lanskih načrtov. Vseeno določeni viri poročajo, da se noben angleški klub ne misli vrniti v superligo.

Aprila lani je dvanajsterica odgovorila na spremenjen format Lige prvakov, ki ga je predstavila Uefa. Od leta 2024 bo v tekmovanju nastopilo 36 ekip, kar po mnenju Agnellija in kolegov ne bi povišalo kakovosti tekmovanja. Novi načrti naj bi bili sestavljeni iz 20 ekip, ki bodo lahko izpadle iz tekmovanja. Cilj je sezona 2024/25.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!