Čeferin spet grozi Juventusu, Barceloni in Realu

Evropa 11. Maj 202213:22 0 komentarjev
Aleksander Čeferin. Foto: Guliverimage

Realu, Barceloni in Juventusu ponovno grozi, da bodo ostali brez nastopov v Ligi prvakov. Predsednik UEFE Aleksander Čeferin namreč še vedno razmišlja o sankcijah za "superligaško trojico".

Real Madrid, Barcelona in Juventus so bili trije glavni akterji lanskoletnega projekta. Poleg njih je bilo v superligi predvidenih še devet klubov, ki pa so se po ostrih kritikah (predvsem s strani navijačev) odločili, da od projekta odstopijo.

Trije omenjeni klubi še vedno niso uradno odstopili od tekmovanja. Madridsko sodišče je zdaj UEFO pooblastilo, da lahko sankcionira trojico. Predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin pa je ob tem dejal, da je katerikoli klub mogoče kaznovati. “Nekateri dvomijo v to, ampak se motijo. Pravila so enaka za vse, pa če je klub iz Slovenije, moje države, ali pa iz katere izmed največjih lig.”

Čeferin je znova dejal, da bi lahko bili Real Madrid, Barceloni in Juventus izključeni iz Lige prvakov: “Seveda so lahko, a to je v domeni disciplinskega komiteja UEFE, ki je neodvisna organizacija.”

“Ljudje se pritožujejo glede vsega, tudi tega, da UEFA služi milijarde. A 93,5 odstotkov prihodkov UEFE gre klubom. Kako naj razložimo to tistim, ki ne poslušajo?” – Aleksander Čeferin

V teh dneh sicer poteka letni kongres Evropske nogometne zveze na Dunaju, na katerem so sodelujoči izpostavili pomen solidarnosti in evropskega modela športa. Naloga nogometnih deležnikov je zagotoviti priložnost vsem v tem športu, je dejal Čeferin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!