Olimpija še naprej kopiči tujce, v Stožicah še en Portugalec

Evropa 12. Jul 202218:24 > 18:27 0 komentarjev
David Sualehe z dresom Olimpije. FOTO: nkolimpija.si

Nogometaši Olimpije imajo novo tujo okrepitev. Dvoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za eno leto je podpisal 25-letni portugalski levi bočni branilec David Sualehe, ki ima povečini izkušnje z igranjem iz druge portugalske lige, igral pa je tudi za B ekipi Porta in lizbonskega Sportinga.

David Sualehe bo zaostril konkurenco na levem bočnem položaju, na katerem je imel trener Olimpije Albert Riera do zdaj na voljo Aljaža Krefla in Erika Gliho.

25-letni nogometaš, ki ima tudi pozni list Mozambika, je v prejšnji sezoni igral za Academico Coimbro in v njenem dresu v drugi portugalski ligi zbral 21 nastopov. Tudi sicer je nogomet povečini igral v drugi portugalski ligi, v kateri je nastopal še za B ekipi Sportinga Lizbone, Porta in Vitorie Guimaraes, pa tudi za Farense.

Sualehe je sicer produkt nogometne šole slovitega Porta, pri katerem pa v najboljši ekipi nikoli ni dobil priložnosti.

Šest tujcev in en Slovenec, rezervni vratar

Sualehe je po mladem krilnem napadalcu Samuelu Pedru drugi Portugalec, ki je okrepil Olimpijo v nekaj dneh, in že šesti tujec, ki je poleti prišel v Stožice. Ob njima so že prej prišli Litovec Justas Lasickas, Hrvat Mateo Karamatić in Ivan Lagundžić ter Argentinec Agustin Doffo. Do zdaj je Olimpijo okrepil le en Slovenec, in sicer rezervni vratar Denis Pintol.

Sualehe in Pedro Olimpiji, ki se v sredo dopoldne odpravlja v Luksemburg, kjer bo v četrtek odigrala povratno tekmo 1. kroga kvalifikacij za konferenčno evropsko ligo, na povratni tekmi proti Differdangeu še ne bosta mogla pomagati.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!