Steber Murine obrambe napoveduje naskok na vrh

Evropa 14. Jul 202210:50 > 15. Jul 2022 10:32 0 komentarjev
Gregor Balažic med pogovorom za SportKlub. FOTO: Uroš Skaza.

Gregor Balažic bo v novi sezoni Prve lige Telemach eden pomembnejših varovancev trenerja Mure Damirja Čontale. Z izkušnjami, ki jih je prinesel s sabo iz tujine, bo 34-letni branilec skušal pomagati mlajšim. Sebi želi predvsem zdravja, s katerim je imel v preteklosti nemalo težav, Muri pa napoveduje hitro, všečno igro in naskok na vrh.

Današnjo tekmo med Muro in Sfintulom Gheorgheom (20.00) si boste lahko ogledali v neposrednem prenosu na SK1.

“Mladim želim pomagati z nasveti. Ko vidim kakšne stvari, rade volje priskočim na pomoč. Po toliko letih kariere v tujini in glede nogometa, pa tudi glede življenja, lahko pomagam. Mlajšim bom vedno na razpolago,” obljublja Gregor Balažic, ki se je v Muro vrnil po dolgih 17 letih, v katerih je izkusil marsikaj. Igral je v prvi ruski in prvi ukrajinski ligi, nastopal v ligi Europa, z beograjskim Partizanom osvajal lovorike in bil slovenski reprezentant, januarja letos pa prišel domov.

“V tem času se je pri Muri marsikaj spremenilo. Vseskozi se razvija in je v koraku s časom. Tukaj živi zelo dober nogometen projekt. Dela se dobro in načrtno. Če bo šlo še naprej tako, bo Mura še velikokrat igrala v Evropi. Ljudje, ki vodijo klub, razmišljajo o vsem. Tudi o infrastrukturi. Ne samo za člansko ekipo, ampak tudi za mlajše selekcije, kar je neprecenljivo. To je recept za uspeh in zdrav razvoj kluba,” je vodstvo Mure pohvalil izkušeni, 34-letni branilec, ki ga že danes zvečer čaka povratna tekma 1. kroga kvalifikacij za evropsko konferenčno ligo.

FOTO: Uroš Skaza.

Mura želi igrati hiter, všečen nogomet

Na prvi, gostujoči tekmi pred tednom dni so Prekmurci moldavski Sfintul Gheorghe premagali z 2:1 in so pred današnjo povratno tekmo v Fazaneriji, kjer bodo preizkusili novo travnato površino, seveda favoriti.

“Zagotovo smo po prvi tekmi lahko zadovoljni. Igrali smo v gosteh in zmagali. Dosegli smo dober rezultat. Kar se tiče igre, je prostora za napredek še kar nekaj. To je jasno. Tukaj so novi fantje, ki so se že dobro vklopili v ekipo, sčasoma pa bodo še boljši,” je optimist steber obrambe Mure, ki želi v novi sezoni pod vodstvom Damirja Čontale igrati hiter, všečen nogomet.

“Trener vztraja pri tem, da smo še bolj agresivni, hitrejši. Da gremo v napad, da žoga hitro teče. Da je vse skupaj na višji, hitrejši ravni. Vsi fantje poskušamo slediti navodilom trenerja. Kot sem rekel, verjamem, da bomo sčasoma boljši in boljši,” pravi Balažic, ki sebi v novi sezoni želi predvsem to, da bi bil zdrav. V preteklosti je imel že kar nekaj težav. Nenazadnje je moral zaradi poškodb izpustiti tudi nekaj tekem v drugem delu prejšnje sezone, ko se je vrnil domov.

“Zdravja in čim več minut. To je to, česar si želim. To je glavni cilj. Zdravje je vedno na prvem mestu. Tudi za preostale soigralce si želim, da ne bi imeli težav in bi bili vsi skupaj pripravljeni na izzive, ki so pred nami,” pravi Balažic in napoveduje boj za vrh. “Naša ekipa in razvoj kluba morata iti v tej smeri, da vedno ciljamo na vrh,” je zaključil krajši pogovor za SportKlub.

Mladi up z dolgoročno pogodbo

Pred današnjo prvo evropsko tekmo v Fazaneriji v novi sezoni so iz vrst Mure sporočili tudi eno kadrovsko novico. Podaljšali so sodelovanje z mladim Tiom Cipotom, 19-letnik je podaljšal pogodbo do konca sezone 2025/26.

“Mura je moj klub in vesel sem, da sem danes podaljšal pogodbo. V tem klubu sem zrasel in se razvijal skozi leta, naposled pa prišel do tega, o čem sem sanjal, do igranja v članski konkurenci pred polno Fazanerijo. Zadovoljen sem, da bomo s klubom nadaljevali po skupni poti in verjamem, da se bomo v prihodnjih letih veselili novih uspehov,” je ob tem povedal mladi vezist, ki je pred tednom dni v Moldaviji dosegel enega od dveh golov Mure.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!