Tottenham noče iz Evrope, Londončani se bodo pritožili

Evropa 21. Dec 202118:50 1 komentar
Tottenham je v Konferenčni ligi igral v skupini z Muro. FOTO: Jure Banfi.

Nogometni klub Tottenham se bo pritožil na odločitev krovne evropske zveze Uefe, ki je neodigrano tekmo zadnjega kroga konferenčne lige proti Rennesu registrirala z zmago francoske ekipe in s tem angleško prikrajšala za nadaljevanje sezone, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kot dpa povzema pisanje časnika Daily Mail, bo londonski klub sprožil pravne postopke proti Uefi in primer, če bo treba, spravil tudi na mednarodno športno razsodišče Cas. “Zelo sem razočaran zaradi odločitve Uefe. Gre za nepošteno odločitev, zaslužimo si, da si morebitno nadaljevanje sezone zagotovimo na igrišču,” je za časnik dejal Conte.

Uefa je pred dvema dnevoma sprejela dokončno odločitev o registraciji zadnje tekme Tottenhama proti vodilnemu Rennesu s 3:0 za francosko ekipo. Uefa je pojasnila, da so Spurs ostali brez tekme 9. decembra zaradi prevelikega števila okužb s covidom-19 v ekipi. Ker Londončani niso mogli odigrati tekme z Rennesom, jo je Uefa odločila za zeleno mizo, posledica tega pa je izpad Tottenhama iz nadaljnjega tekmovanja v konferenčni ligi.

V skupini G, v kateri je nastopala tudi Mura, je na vrhu tako po tej odločitvi Uefe končal Rennes, drugi je nizozemski Vitesse, tretji Tottenham, Mura pa je s tremi točkami, ki jih je dobila za zmago v predzadnjem krogu prav proti Londončanom, končala zadnja v skupini.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje