PSV proti Muri še brez Zahavija

Liga Europa 23. Sep 202019:29 > 19:33
Twitter/PSV

Pred jutrišnjo tekmo 3. predkola Lige Evropa proti Muri je imel PSV iz Eindhovna v Mariboru novinarsko konferenco. Na novinarska vprašanja sta odgovarjala trener Roger Schmidt in Denzel Dumfries.

24-kratni nizozemski prvaki in zmagovalci Pokala državnih prvakov iz leta 1988 v Slovenijo prihajajo kot izraziti favoriti, 21 let po njihovem zadnjem izletu v te kraje, ko so se v tretjem kolu kvalifikacij pomerili z Mariborom.

Za PSV bo jutrišnja tekma njihova prva letos v Evropi, saj so bili neposredno uvrščeni v tretje predkolo Lige Evropa. V Slovenijo je danes trener Roger Schmidt popeljal 20 igralcev. V kadru za tekmo ne bo poškodovanih Éricka Gutiérreza in Armanda Obispa. Nova igralca Eran Zahavi in ​​vratar Vincent Müller danes prav tako nista sedla na letalo, je pa z ekipo Maxime Delanghe

Trener Roger Schmidt je pred tekmo povedal: “Na takšnih tekmah se lahko razvijamo in to je dober znak. Četudi smo favoriti in bo tekma bolj izenačena, kot bi si predstavljali, gremo lahko s to mlado ekipo korak naprej.” 

Nemec se zaveda, da je zelo pomembno, da se PSV uvrsti v skupinski del Lige Evropa: “To so mednarodne tekme in vedno so nekaj posebnega. Zelo smo motivirani. Samo ena tekma je in to je zagotovo prednost za domačo ekipo. Za Muro bo to pomembna tekma in pozorni bomo morali biti na vsako podrobnost.”

Povezano

Širši kader igralcev PSV za tekmo proti Muri:

Mvogo, Unnerstall, Delanghe, Viergever, Baumgartl, Dumfries, Boscagli, Teze, Max, Mauro, Hendrix, Rosario, Ihattaren, Thomas, Sadilek, Romero, Bruma, Malen, Gakpo, Madueke.