Ob 21.05 v živo na SK 1: Basel na roge bikom in Kamplu

Liga Europa 20. Mar 201410:24 > 12:17

Ljubljana – Nocoj bodo širom Evrope odigrane povratne tekme osmine finala Evropske lige. Na SK 1 si ob 21.05 ekskluzivno oglejte obračun med Salzburgom našega zvezdnika Kevina Kampla in Baslom. V igri še trije Slovenci.

Strokovnjaki so si enotni: pred povratno tekmo osmine finala Evropske lige med Salzburgom in Baslom so rahli favoriti biki, ki bodo igrali pred svojimi navijači, na roko pa jim gre tudi neodločen izid brez zadetkov iz prve tekme. Kljub temu avstrijsko-švicarski obračun še zdaleč ni odločen. Že prve tekma je pokazal, da ekipi ločijo le nianse in dnevna forma.
Biki iz Salzburga so med vikendom s petardo v mreži Wolfsberga dokazali, da so naravnali strelske naprave, a tudi Basel je odgovoril z enako mero in Aarau prav tako nasul pet zadetkov. Salzburg v Evropski ligi pred svojimi gledalci ni izgubil že nekaj časa, Basel pa v gosteh ne blesti. Švicarji so bili precej uspešnejši v Ligi prvakov, kjer so v gosteh na kolena spravili tudi Chelsea.

Salzburgov Jonatan Soriano je s sedmimi zadetki prvi strelec Evropske lige, medtem ko je naš Kevin Kampl s štirimi podajami med najboljšimi asistenti.

Moramo zabiti enkrat več od naših nasprotnikov. Mislim, da je to mogoče. Prav tako vsi v ekipi vedo, da bomo morali igrati na zgornjem limitu naših zmožnosti,” je pred gostovanjem Basla dejal športni direktor Salzburga, Ralf Ragnick. “Verjetno je to ena najpomembnejših tekem za vse v ekipi na klubski ravni. Gre za veliko tekmo in po zadnjem žvižgu bomo vedeli, kdo bo napredoval v naslednji krog. To tekmi daje še večji pomen,” je z enostavnim razmišljanjem postregel Florian Klein.

Jojo, Oblak in Bezjak
Tudi preostalih sedem tekem ponuja zanimive obračune. Fiorentina Josipa Iličića se bo pomerila z Juventusom, potem ko se je prva tekma končala brez zmagovalca (1:1). Ludogorec na čelu z Romanom Bezjakom v Valencio odhaja na misijo nemogoče, saj so Španci večino dela opravili že na prvi tekmi, ki so jo dobili s 3:0. Z eno nogo je v četrtfinalu tudi Benfica, ki je že na prvi tekmi v Londonu z izdatno pomočjo Jana Oblaka Tottenham odpravil s 3:1. Od preostalih tekem naj omenimo še obračun med Napolijem in Portom, prva tekma se je končala z minimalno zmago Portugalcev z 1:0.

Evropska liga, osmina finala, povratne tekme:

Ob 21.05 v živo na SK 1:
Red Bull Salzburg (Kevin Kampl) – Basel /0:0/

Ob 18.00:
Anži Mahačkala – AZ Alkmaar /0:1/

Ob 19.00:
Fiorentina (Josip Iličić) – Juventus /1:1/
Valencia – Ludogorec Razgrad (Roman Bezjak) /3:0/
Benfica Lizbona (Jan Oblak) – Tottenham /3:1/
Viktoria Plzen – Lyon /1:4/

Ob 21.05:
Betis – Sevilla /2:0/
Napoli – Porto /0:1/

// – izid prve tekme

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images