Pomembna zmaga Kopra, ki veliko obeta

Liga Europa 17. Jul 201420:11 > 20:13
Ljubljana – Nogometaši Kopra so z odliko opravili s prvo tekmo 2. predkroga kvalifikacij za Evropsko ligo. Kanarčki so v vročem Bakuju domači Nefči ugnali z 2:1 in si pred povratno tekmo na Bonifki, ki si jo naslednji četrtek ob 20:30 v živo oglejte na SK 1, priigrali veliko prednost.
Čeprav je bil vloga favorita izrazito na strani Nefčija, imajo po prvem delu dvoboj v 2. predkrogu kvalifikacij za Evropsko ligo veliko več razlogov za zadovoljstvo nogometaši Kopra. Kanarčki so v napadu izkoristili praktično edini priložnosti in blesteli v obrambi. V vratih se je večkrat izkazal Božidar Radošević in v obup spravljal domače nogometaše.
Koprčani so povedli v 24. minuti, ko je po slalomu med domačo obrambo napad učinkovito zaključil Goran Galešić. Primorci so prednost podvojili v 41. minuti. Podajo Miroslava Ćovila je z zvitim strelom z glavo dobro izkoristil Matej Palčič. Domači so prek Araza Abdulajeva znižali še pred odhodom na odmor. 
V drugem polčasu je Nefči nadaljeval s pobudo, vendar se mreža Kopra ni več zatresla, kar veliko obeta pred povratnim srečanjem na Bonifki, ki bo na sporedu naslednji četrtek ob 20:30 in si ga v živo oglejte na SK 1.

Evropska liga, kvalifikacije, 2. predkrog, prva tekma:

Nefči : Luka Koper 1:2 (1:2)Abdulajev (45); Galešić (24), Palčič (41)

Author: Ž. Š., Foto: FC Luka Koper/Matia Scukovt