Kvalifikacije za EL na Sportklubu: Neftči izločil Luko Koper

Liga Europa 24. Jul 201411:00 > 25. Jul 2014 10:22
Potem, ko so si nogometaši Maribora v sredo zvečer v Ljudskem vrtu po zmagi z 2:0 proti Zrinjskemu zagotovili nastop v 3. krogu kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakov, sta v četrtek evropsko tekmo  odigrala še preostala dva slovenska predstavnika. Koprčanom je proti Neftčiju odlično kazalo pred povratno tekmo na Bonifiki, saj so pred tednom dni zmagali v gosteh v Bakuju z 2:1, a se na Primorskem ni izšlo. V klubu so vseskozi opozarjali, da je azerbajdžanski prvak še vedno zelo kakovosten nasprotnik, kar je tudi dokazal … Gostje so bili že v prvem polčasu precej boljši nasprotnik in so Koprčanom uspeli vsiliti svojo igro. Mirhüseyin Sejidov je Neftči že v 21. minuti povedel v vodstvo, ključen trenutek tekme pa se je zgodil v 51. minuti, ko so Koprčani na igrišču ostali številčno oslabljeni … Jaka Štromajer je namreč podrl Elvina Yunuszadeja in si prislužil drugi rdeči karton, kar je bila voda na mlin gostom iz Azerbajdžana. V 84. minuti je v gneči v kazenskem prostoru končni rezultat 2:0 postavil Carlos Cardoso.
Koprčani so sicer tudi na povratni tekmi napoveduvali igro na zmago, v domačem taboru pa  večjih težav spoškodbami niso imeli… Pred tekmo je vprašljiv le nastop Perice Ivetića. Nagrada za zmago v 2. krogu kvalifikacij je bila napredovanje v 3. krog, kjer bi Koprčani igrali z zmagovalcem iz dvoboja med turškim Bursasporjem in gruzinskem Čihurjem Sačherjem, a se je na koncu napredovanja veselil Neftči. Na Bonifiki je bila sicer odprta le glavna tribuna, saj po prafilih UEFE montažnih na evropskih tekmah ne smejo uporabljati. 

Drugi slovenski predstavnik, ki je lovil uvrstitev v 3. krog kvalifikacij za ligo evropa, je bil že pred povratno tekmo v precej slabšem položaju – Gorica je prvo tekmo na Norveškem proti Möldeju izgubila s 4:1, doma pa je trener Luigi Apolloni z odhodi oslabljenenemu kadru navkljub napadel od 1. minute. Na koncu je bilo to dovolj za remi 1:1 … Za Goričane je v 63. minuti izenačil Jogan, potem ko je Mölde povedel prek Agnalda v 49. minuti.

Napredovanja v 3. predkrog Evropske lige pa se veseli NK Rijeka, ki jo vodi Mariborčan Matjaž Kek. Hrvaška ekipa je na gostovanju z 2:1 ugnala madžarski Ferencvaroš, potem ko ga je že doma premagala z 1:0.

Evropsko ligo boste lahko tudi letos spremljali na programih televizije Sportklub.

LUKA KOPER – NEFTČI BAKU, ČETRTEK OB 20:25, V ŽIVO NA SK1:

Author: L.S., Foto: Getty Images